Teater Barbara // Kom igen Caritha
Måndag 6 maj – Stora Teatern

Biljettinfo

Plats
Stora Teatern
Pris
175 kr
Tid
19:00
mån 6 maj
Information

Info

Kontakta Kulturpunkten vid frågor om biljettbokning eller hemsidan.

Kontakta arrangören vid övriga frågor om evenemanget.

En kvinnas berättelse om livet som går och det bråddjup som öppnar sig i medelåldern. Vem blev jag? Vem vill jag vara nu? Kom igen, Caritha! handlar inte om kroppen eller någon förlorad skönhet. Nej, här är det själen; livet som det blev som bjuder upp till dans.

Kom igen, Caritha! är en uppriktig och humoristisk monolog med sång och musik om upplevelsen av att befinna sig en bit in i andra halvlek.

Caritha har en stark känsla av att tiden håller på att rinna ut, att det håller på att bli för sent. Medelåldern är stenhård. Det är den tid då man yrvaket ser sig omkring i spillrorna av det som skulle bli ens liv. Den tid då vänskap sätts på prov, då kvinnor och män skiljer sig, då de kastar allt över bord. Den tid då de får besök av döden. Caritha känner slutet pulsera som ett svart hål där borta i evigheten. Det blir inget kollektiv i Oregon, det blir inget liv som läkare utan gräns eller som politisk förhandlare i Mellanöstern.

På scenen dyker Carina Jingrot, som spelar Caritha, ner i havererade drömmar, tar lackmustest på samtiden och försöker förstå hur vi ska klara av insikten om att allt förr eller senare tar slut. Manuset är skrivet av den hyllade radiomakaren Lotta Erikson och är inspirerat av hennes radioprogram ”Åh vilket party”, som sändes i Sveriges Radio P1 2009. Med Malin Morgan som regissör är trion bakom föreställningen kvinnor som själva är i medelåldern. Du kommer att känna igen dig, inspireras och förfäras av detta gästspel från Teater Barbara från Stockholm!

Regi: Malin Morgan
Manus: Lotta Erikson
Skådespelare: Carina Jingrot
Teknik & Ljus: Rickard Folke
Kostym: Ninni Hasselberg
Ljuddesign: Klara Erikson
Musik: Peter Reynolds

EFTERHÄNG: ÄGGEN ÄR SLUT
Stanna kvar efter föreställningen, då det blir efterhäng i Kristallfoajén – med klimakterievänlig bar och underhållning!

Du kanske även gillar

Barnteater / Familj / Teater
155 kr

Kabaret Jaguar Tis 12 Nov – Teater Jaguar

Puppetry Art / Teater
135 kr

Den Girige Tis 12 Nov – Teater Sesam

Ny dramatik / Scenkonst / Teater
235 kr

Öppna kontorslandskap Ons 13 Nov – Hagateatern