Stora Teatern
Göteborgs stora scen för svenska och internationella gästspel.

Här upplever du allt från gränsöverskridande teater och internationell nycirkus till nyskapande dans och konserter med artister från hela världen. På utsidan finner du dessutom Göteborgs skönaste uteservering, på baksidan en klubbscen och i teaterkällaren den anrika Restaurang Gropen.

I mer än 150 år har göteborgarna gått till den stora vita byggnaden mitt på Avenyn; Stora Teatern. De har kommit för att ta del av något vackert, något sorgligt, något utmanande eller kanske upplyftande. De har också kommit för den sociala samvaron under kristallkronorna och i barer och restauranger.

Många minns sin ungdoms dagar när de uppträtt på scenen, i balett, kör eller teatersammanhang. Många är de som jobbat i huset på ett eller annat vis; bakom scenen, på kontoret eller i biljettkassan. På flera olika sätt har teatern varit en angelägenhet för många göteborgare under ett och ett halvt sekel.

ärför är det extra roligt och egentligen helt logiskt att Stora Teatern idag drivs i regi av kulturförvaltningen. Det innebär ju att verksamheten nu, utöver att vara en angelägenhet för göteborgarna, faktiskt också tillhör dem.

Så grattis göteborgare till Stora Teatern – din egen stora scen i Göteborg.

Kommande evenemang