Laika – ÖZZ NÛJEN / RIKSTEATERN
Söndag 18 september – Stora Teatern

Biljettinfo

Plats
Stora Teatern
Pris
420 kr
Tid
16:00
sön 18 september
En man återvänder till jorden. Genom fönstret i baren där han blir stammis betraktar han människorna som passerar förbi – de som har och de som inte har, de som är inkluderade och de som står utanför.

Generöst och poetiskt predikar han med både humor och allvar om samhällets brister; ger en röst åt de som inte annars får utrymme att höras. I berättelserna vi får ta del av tar små underverk form. Kanske är det så, att det ryms ett mirakel i oss alla?

Pjäsen är skapad av den italienske skådespelaren och författaren Ascanio Celestini, som också regisserar Özz Nûjen i Riksteaterns uppsättning. Ascanio Celestini ser världen från de förfördelades perspektiv och fångar publiken med sina beskrivningar av sociala och politiska orättvisor på ett sätt man inte kan värja sig emot. Som publik känner man hela tiden det underliggande allvaret samtidigt som man skrattar sig igenom föreställningen.

På scen: Özz Nûjen, Markus Räsänen (dragspel), Helena Bergström (inspelad röst)

Produktion:
Manus och regi: Ascanio Celestini
Svensk översättning: Mia Törnqvist
Kompositör: Gianluca Casadei

Presscitat:

Özz Nûjen talar allvar på ett plågsamt och galet komiskt vis […] Likt en Gulliver står skådespelaren mitt i själva alltet. Runt sina fötter frammanar han ett doftande, ibland stinkande och högljutt, myller. Från en stol i bakgrunden är musikern Markus Räsänen ständigt närvarande med sitt interagerande dragspel.” – Dagens Nyheter

På turné med Riksteatern hösten 2022. Laika hade Sverigepremiär på Riksteatern hösten 2021.

Alla speltillfällen

Du kanske även gillar

Göteborgs Dans och Teaterfestival / Teater
250 kr

Kid Koala – The Storyville Mosquito Fre 19 aug – GÖTEBORGS DANS- OCH TEATERFESTIVAL

Dans / EGEN REGI / Familj
225 kr

Cirkusbaletten Tor 1 sep – Stora Teatern

EGEN REGI / Musik / Teater
225 kr

Apocalipsync Lör 3 sep – Stora Teatern