Ingeborgs Manifest
Fredag 20 mars – Teater Trixter

Biljettinfo

Plats
Teater Trixter
Pris
150 kr
Tid
19:00
fre 20 mars
Information

Info

Kontakta Kulturpunkten vid frågor om biljettbokning eller hemsidan.

Kontakta arrangören vid övriga frågor om evenemanget.

Ingeborg är en demonisk regissör som aldrig tvivar på sin egen begåvning. Nu har hon samlat sina arbetskamrater för att berätta om sin nästa uppsättning,
en berättelse om tung manlighet i ett rum med röda tapeter.
Dämonerna trilskas dock, Ingeborg hör ekon av tidigare kritiker, magen krånglar, skattemyndigheten jagar henne och det surrar i lokalen.
Minnena av ett otal ruskiga kärleksaffärer förföljer henne även om hon egentligen inte alls är intresserad av någonting annat än verket.
Skapas nya meningar om det manliga geniet inte är manligt? Humoristisk dansteater om manligt och kvinnligt språk.

INGEBORG som hade premiär 20 mars fick fina recensioner:

Mikaela Blomqvist GP:

”När hon listar turerna kring sina fem giftermål och nio barn är det däremot svårt att inte häpna. Själv rycker hon på axlarna åt att hon har varit en dålig äkta maka och en dålig mor. Helt skamlöst och påtagligt nöjd konstaterar hon att hennes sista man är mycket lik hennes far till utseendet. I Stillbäcks viga gestalt får Ingeborg något av Pippi Långstrump över sig…”

”Ingeborgs manifest” tar sig framförallt an frågan om manligt och kvinnligt skapande med humor men i de scener där Ingeborg helt går upp i arbetet finns ändå en allvarlig klangbotten. När Ingeborg ensam iscensätter ett avsnitt av ”Såsom i en spegel” framträder på scen det mod som krävs för att följa den egna konstnärliga visionen. Genialitet är inte bara en fråga om självförtroende, som man ibland kan tro när man läser texter som beklagar sig över manliga genier. Det är en fråga om talang, om gediget arbete, om förmåga att vara ensam. ”

Mats Hallberg Kulturbloggen:

”Firma Revenue & Stillbäck har med bravur dissekerat geniet, hens våndor och karisma. Den komponerade musiken färgsätter idealiskt humörsvängningar. Gilda Stillbäck balanserar skickligt, avhåller sig med nöd och näppe från att begå lustmord. Tillvägagångssättet har ungefär samma rappa syrlighet som hos Petra Mede. Koreografen betonar med sin samlade yrkeserfarenhet, hur replikers effekt förstärks genom händers rörelser och menande blickar. Här är hon absolut på mammas gata! Experimentet att ge Ingmar Bergman kvinnlig kropp fungerar förträffligt. Efter trettio år på Teater Trixter slutar konstnärlige ledaren på grund av tidsbrist. Hon slutar med flaggan i topp.”

” Vad som pågår under närmare en timme lockar till många leenden, några garv och på pricken fångade insikter om gränslösa genier. Oavsett om man varit redskap för någon i maktposition eller behandlat ett kollektiv som marionetter, framstår könsbytet i Ingeborgs manifest som en fullträff. Hänförs av hur rädslan för att tappa kontrollen skildras, i lysande scener dramaturgiskt laddade med frustrerad upphetsning. Stillbäck är briljant i rollen, en domptör vars gester kongenialt understryker varje replik. Måste ha varit tacksamt stoff att ösa ur. Lustfyllt har kvinnorna bakom verket, med benäget bistånd från Lars Andersson (en av Trixters nyckelpersoner), skapat ett stimulerande narrativ, signifikativa mönster om urtypen av det manliga geniet ”

Det går numer även att köpa en STÖDBILJETT som bidrar till TRIXTERs möjlighet till fortsatt verksamhet. Det är en något dyrare biljett som gäller för INGEBORGS MANIFEST.

På grund av Covid-19 har vi en alltmer ansträngd ekonomi.

TEATER TRIXTER är en ideell förening och detta extra stöd hjälper till att säkerställa vår existens förbi denna kris. På grund av Covid-19 har vi tappat både biljett- och hyresintäkter.

För att följa rådande riktlinjer om folksamlingar på max 50 personer kommer vi att halvera antalet platser i salongen, vilket innebär att varannan stol kommer att vara tom.

Stort tack på förhand!

 

SE TRAILER : https://www.youtube.com/watch?v=3vMJ4WIjT54&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0-HaBi-COdmfuW4V6R0vVu95rzQCedAtRv_tGFzK5Wegoy5rKLs65ZzXQ

Med Gilda Stillbäck
Av Petra Revenue och Gilda Stillbäck
Musik: Björn Knutsson
Scen: Ger Olde Monnikhof
Ljus: Miranda B Wikström
Producent: Anna Sefve.

Du kanske även gillar

Internationellt / Scenkonst / Teater
100 kr

Edipo – Tragedy of the Senses For One Spectator Fre 6 okt – Iraqi Bodies

Scenkonst / Teater
255 kr

Jag ser allt du gör Fre 6 okt – Hagateatern

Internationellt / Scenkonst / Teater
Gratis

RADIX: Teatro del Lemming Sön 8 okt – Iraqi Bodies