Förfesten
Torsdag 2 december – Hagateatern

Biljettinfo

Plats
Hagateatern
Pris
255 kr
Tid
19:00
tor 2 december

Info

Kontakta Kulturpunkten vid frågor om biljettbokning eller hemsidan.

Kontakta arrangören vid övriga frågor om evenemanget.

I år är det hundra år sedan det första svenska riksdagsvalet där kvinnor fick rösta ägde rum och som uppladdning inför detta jubileum bjud Hagateatern förra året in till århundradets stora förfest. Och nu är det dags igen!

I föreställningen “Förfesten” möts kvinnor som talat, levt och drivit kampen för sin egen röst och andras. De som gjort skrivelser, hållit föredrag, agiterat och gapat. Men också de som levt i skuggan av dessa slagskämpar. De som hållit dem vid liv, städat deras hem, matat deras magar. Alla är de ett eko från vår historia.

Föreställningen baseras på nyskrivna texter av Annika Lantz, Emma Knyckare, Lisa Lindén, Lina Ekdahl, Beate Persdotter Løken och Pamela Jaskoviak. För regi står Hanna Nygårds och musik är specialskriven av Den svenska björnstammen. På scen möter du Greta Garbo, Maja Ekelöf, Selma Lagerlöf, Sara Danius, Anna Whitlock, Harriet Bosse och många fler allagestaltade av Sara Klingvall, Ylva Nilsson och Hanna Nygårds som vikarierar för Helena Gezelius.

I samband med premiären släpptes även den 111 år gamla kampsången “Svenska kvinnors medborgarsång” skriven av Ellen Kleman nu tonsatt av Den svenska björnstammen och insjungen av ensemblen.

Se den här: https://youtu.be/Q3QjVYw40_A

Alla speltillfällen

Du kanske även gillar

Teater
255 kr

Isadora & Kärleken Tor 28 okt – Hagateatern

Scenkonst / Teater
250 kr

Are we not drawn onward to new erA Tor 28 okt – GEST – Gothenburg English Studio Theatre

Scenkonst / Teater
225 kr

Barnen Tor 28 okt – Göteborgs Dramatiska Teater