Hagateatern
Fri teatergrupp vid Järntorget

Hagateatern är en fri teatergrupp med fast kvartersscen alldeles intill det pulserande Järntorget. Vårt mål är att erbjuda angelägen, normöverskridande scenkonst för både barn och vuxna.

Hagateatern vill spegla skeenden i vår samtid med såväl allvar som humor och arbetar ofta med ett innehåll som är existensiellt och politiskt. Formen är både lekfull och reflekterande. I våra föreställningar undersöker vi både det ynkliga och storslagna som det innebär att vara människa.

Vår scen ligger precis intill Järntorget i den legendariska stadsdelen Haga och är en liten klassisk kvartersteater, som tidigare varit biograf. Vår scen rymmer 85 platser och den inbjudande foajén med stora välvda fönster ut mot Södra Allén bidrar till teaterns varma och välkomnande karaktär.                            

Tillsammans har Gruppen gjort ett stort antal teaterföreställningar så som Pojkarna, Utan personligt ansvar, MENS, Kurt kokar skallen, Sparvel, Whatever LOVE means, Pigan- en feministisk musikal, Litterära barnsalonger, Hallå bäbisen, Exkluderad, Hem kära hem och Igelkotten och mullvaden med flera.