The Soul of Christmas
Söndag 4 december – Stora Teatern

Biljettinfo

Plats
Stora Teatern
Pris
520 kr
Tid
19:00
sön 4 december
Information

Info

Kontakta Kulturpunkten vid frågor om biljettbokning eller hemsidan.

Kontakta arrangören vid övriga frågor om evenemanget.

Det blir Motowndoftande soul, gospel och jazz blandat med julklassiker när Samuel Ljungblahd och The Mamas gör gemensam julturné tillsammans med ett av Sveriges mest välrenommerade storband – Bohuslän Big Band.

För mig är detta en dröm! Jag älskar att spela med Bohuslän Big Band och ser mycket fram emot att få krydda detta med magin från The Mamas. Deras varma personligheter och musikaliska toppklass blir en grym kombo som jag ser mycket fram emot.”, säger Samuel Ljungblahd.

Samuel Ljungblahd beskrivs som Sveriges okrönte soul- och gospelkung. Han har släppt flertalet album, turnerat och gjort en mängd hyllade framträdanden i olika tv-produktioner genom åren. Mest uppmärksamhet fick han kanske då han sjöng utgångsmarschen vid prins Carl Philip och prinsessan Sofias bröllop inför 10-tals miljoner tv-tittare och fick hela kyrkan, inklusive kungafamiljen, att dansa och klappa händerna. Ljungblahd har även gjort minnesvärda duetter med artister som Lisa Nilsson och Sarah Dawn Finer och vid flera tillfällen varit gästsolist tillsammans med Kungliga Filharmoniska Orkestern.

Supergruppen The Mamas består av tre sympatiska divor – amerikanska Ash Haynes, skånska Loulou LaMotte och svensk/eritreanska Dinah Yonas Manna. En trio sångerskor med karaktär och talang utöver det vanliga. The Mamas slog igenom i eget namn när de kammade hem förstaplatsen i Melodifestivalen 2020 med hitlåten ”Move”, året därpå knep de återigen en pallplats med In the middle. Men The Mamas fångade många svenskars hjärtan och öron redan 2019, då i egenskap av sångerskor bakom John Lundviks Melodifestivalbidrag Too late for love. Efter rekordvinsten i den svenska tävlingen fick The Mamas tillsammans med John representera Sverige i Eurovision Song Contest där de slutade på en välförtjänt femteplats. Efter deras egna framgångar i Melodifestivalen har vi kunnat se dem i flertalet tv-program, bland annat Allsång på Skansen, Victoriadagen och Lotta på Liseberg.

Vi ser så mycket fram emot den kommande julturnén! Att få medverka i ett så musikaliskt sammanhang vet vi redan nu kommer bli ren njutning för oss på scen, och vi hoppas att vår glädje ska nå långt över scenkanten ut till varje enskild person i publiken. Hoppas få se så många som möjligt där.”, säger The Mamas.

Bohuslän Big Band har kallats ”A World Class Jazz Orchestra” av självaste Quincy Jones. Bandet startade en gång i tiden som en militärorkester för Bohus bataljon och är idag ett av Sveriges mest välrenommerade storband. Bohuslän Big Band har spelat med internationella jazzgiganter som Gregory Porter, Vince Mendoza, Maria Schneider och Nils Landgren och folkkära artister som Jill Johnson, Björn Skifs och Tommy Körberg. Sedan 2004 är Bohuslän Big Band en del av Vara Konserthus.

Julturnén The Soul of Christmas kommer också att resultera i en julskiva.

Du kanske även gillar

Musik / Scenkonst / Teater
225 kr

Drömmarnas tält – Arthem Lör 9 dec – Aftonstjärnan

Barnteater / Musik / Teater
40 - 155 kr

Bjällerkling Sön 10 dec – Big Wind

Konsert / Musik
380 - 480 kr

Stjärnenätter Sön 10 dec – Stora Teatern