Saloon – Cirque Éloize
Lördag 14 september – Stora Teatern

Biljettinfo

Plats
Stora Teatern
Pris
420 kr
Tid
19:00
lör 14 september
Information

Info

Kontakta Kulturpunkten vid frågor om biljettbokning eller hemsidan.

Kontakta arrangören vid övriga frågor om evenemanget.

Från Broadway i New York och West End i London till Göteborg! Den kanadensiska nycirkusgruppen Cirque Éloize har länge turnerat internationellt och har bland annat sålt slut 20 föreställningar hösten 2018 i Paris. Nu återvänder Cirque de Soleils systerkompani till Stora Teatern och ger två fantastiska föreställningar.

Scenen bubblar av energi från de elva akrobaterna när salongsdörrarna öppnas till Cirque Éloize senaste succéföreställning Saloon. Den är inspirerad av vilda västern, där artisterna på scen tar med publiken till en dammig miljö med teater, livemusik, dans och akrobatik. Medlemmarna i Cirque Éloize utför fenomenala fysiska prestationer på scen, i en föreställning fylld med energi, i spännande kombination med den teatraliska berättelsen. Och med humor och levande musik!

“Saloon är en underbar lekplats för utforskande, men det är också en plats för möjligheter, en plats som gjort att vi ville testa något nytt. Föreställningen är inspirerad av vår kraft att utvecklas, samma kraft som har motiverat oss i nästan 25 år. Vi lånar från vilda västerns tid, som vi faktiskt har mycket gemensamt med: ett grundläggande engagemang för utveckling, tuffhet och överlevnadsinstinkt och en delande känsla för samhället. Den här föreställningen är ren underhållning för hela familjen!”, säger Jeannot Painchaud, konstnärlig chef för Cirque Éloize.

Om Cirque Éloize
Cirque Éloize har skapat prisbelönt underhållningsinnehåll i nära 25 år och är ett av världens ledande samtida cirkuskompanier. Cirque Éloize har deltagit i många prestigefyllda internationella festivaler och har förfört både New Yorks Broadway och Londons West End. Dess produktioner är skapade för breda publikgrupper och har satts upp över hela världen. Under de senaste 24 åren har Cirque Éloize elva produktioner framförts i över 4000 föreställningar i över 500 städer och har setts av fler än tre miljoner människor. ID, Cirkopolis och Saloon är den åttonde, nionde och elfte produktionen som turnerar internationellt just nu.