Kuba-Cuba
Lördag 22 oktober – Stora Teatern

Biljettinfo

Plats
Stora Teatern
Pris
450 kr
Tid
19:00
lör 22 oktober
Tillsammans med Habaneros och kapellmästaren Rolando Lara bjuder Daymé Arocena med oss på en musikalisk resa till Havanna.

Daymé Arocena är en av fanbärarna för en ny generation av kubanska musiker. Hon blandar sömlöst moderna influenser från jazz, soul och klassiskt med den karibiska öns olika rytmer. Habaneros repertoar levererar också ett brett spektrum av olika stilar inom det kubanska musikarvet; rumba, cha-cha-cha, mambo, bolero, afro-kuban jazz.

Daymé är född 1992 och uppvuxen i den kubanska huvudstaden Havanna – en plats där musik är ständigt närvarande. Redan som 9-åring blev hon antagen vid en av Kubas mest prestigefyllda musikskolor. Daymé vann det prestigefyllda priset Marti y el Arte 2007 och blev blev som 14 åring frontsångare i storbandet Los Primos. Initiativet Havana Cultura – en plattform för samtida kubansk kreativitet som drivs av Havana Club blev en språngbräda ut i världen för Daymé. Hon har sedan dess delat scen med en mängd artister så som Roy Ayers och den brasilianska superstjärnan Ed Motta och Miguel Atwood-Ferguson. Hon har gjort shower från LA till Tokyo och charmat publiken med sitt fascinerande sångomfång och sin jordnära humor.

Alla speltillfällen

Du kanske även gillar

Dans / EGEN REGI / Familj
225 kr

Cirkusbaletten Tor 1 sep – Stora Teatern

EGEN REGI / Musik / Teater
225 kr

Apocalipsync Lör 3 sep – Stora Teatern

EGEN REGI / Familj / Musik
225 kr

Familjen Stråke Lör 10 sep – Stora Teatern