Candide
Tisdag 26 mars – Stora Teatern

Biljettinfo

Plats
Stora Teatern
Pris
325 kr
Tid
19:00
tis 26 mars
Speltid ca: 2 t 3 min

Info

Kontakta Kulturpunkten vid frågor om biljettbokning eller hemsidan.

Kontakta arrangören vid övriga frågor om evenemanget.

”Det är väl talat, men låt oss nu odla vår trädgård”.

Ett av litteraturhistoriens mest kända citat, och budskapet kommer från Candide efter hans händelserika resa jorden runt. Den franska filosofen och författaren Voltaire skrev Candide eller optimismen under tre intensiva dagar.

Efter en olycklig kärlekshistoria beger sig Candide ut på sin resa och får uppleva naturkatastrofer, olycka, förföljelse, sjukdom, svält och tortyr, men han överlever och gifter sig till slut med kvinnan han älskar. Hans slutsats är att vi ska ta hand om det vi har, vår trädgård.

Den bästa av världar är en klassisk roadmovie, en läroresa, ett sökande efter meningen med livet, universum och allting. Mot bakgrund av samtidens klimatförändringar och miljöförstörelse, pandemi, krig och med det demokratiska samhället i fara, beger sig vår Candide ut på en rymdresa, kanske måste mänskligheten emigrera till en annan av solsystemets eller galaxens planeter? Eller kanske är vår blå planet den bästa av världar – om vi tar hand om vår trädgård?

Inspirerade av klassiska sci-fi berättelser och filmer, tar vi Candide ut på ett rymdäventyr. Bra rymdfilmer handlar lika mycket om en framtidsvision, robotar, aliens, datorer och rymdfarkoster, som om ett filosofiskt sökande efter meningen med människans existens.

För dramatisering och regi står Melanie Mederlind, som tidigare regisserat Girls Like That på Teater Halland. Scenograf är Judith Philipp och ljusdesigner Carina Backman. Teamet har tillsammans nyligen iscensatt den klassiska farsen Två herrars tjänare på Teater Västernorrland, och innan dess Madame Bovary på Den Nationale Scene i Norge.

 

Ingår i Teaterpaketet 2024! Boka tre föreställningar till ett rabatterat pris: https://tickets.storateatern.se/sv/buyingflow/package/929/

Alla speltillfällen

Du kanske även gillar

Scenkonst / Teater
240 - 295 kr

Rabbit Hole Ons 28 feb – Teater Trixter

Familj / Teater
40 - 200 kr

Fairytale in Shadow Fre 1 mar – Teater Sesam

Komedi / Teater / Trolleri
445 kr

I för långt borta land Fre 1 mar – Aftonstjärnan