Britt-Marie var här – Marianne Mörck/Riksteatern
Fredag 30 september – Stora Teatern

Biljettinfo

Plats
Stora Teatern
Pris
420 kr
Tid
19:00
fre 30 september
En kärlekshistoria om en kvinna som väntat ett helt liv på att hennes ska börja. ”Britt-Marie var här” är en hyllning till livet som med humor och värme uppmanar oss att gå ut från salongen och ta tillvara på allt som är oss kärt.

Det är berättelsen om samhällen vid vägar där fotboll och pizzerior är det sista som överger människorna. Britt-Marie, 63, har just lämnat sitt 40-åriga äktenskap bakom sig och ska starta upp sitt liv på nytt. Det enda arbete hon kan få är i Borg, ett samhälle om vilket det snällaste man kan säga är att det ligger vid en väg. Borg har inget annat än fotbollen kvar. Britt-Marie hatar fotboll. Detta är sannerligen inte början på en underbar vänskap.

Föreställningen är baserad på Fredrik Backmans bok med samma namn. För dramatisering och regi står Eva Dahlman tidigare känd från bland annat kritikerrosade Vem är rädd för Virginia Woolf? på Helsingborgs Stadsteater samt tidigare succéerna Påklädaren på Dramaten och Egenmäktigt förfarande på Scalateatern i Stockholm.

I rollen som Britt-Marie ser vi Marianne Mörck, sångerska, skådespelare, komedienne, regissör. En stor yrkesmänniska och lika stor personlighet som blivit synonym med Malmö Opera där hon genom åren gjort många stora roller; Eliza i My Fair Lady, Sally Bowles i Cabaret, Maria i Sound of Music och titelrollen i Carmen för att nämna några. Marianne har regisserat uppsättningar på Malmö Opera, Drottningholmsteatern, Göteborgsoperan, Norrlandsoperan, Stockholms stadsteater, Savonlinna operafestival samt i Estland och Sydkorea.

Hon har också medverkat i en mängd TV-serier och filmer, bland annat i Bonusfamiljen, Wallander och som SVT:s julvärd, 2019. Marianne är flerfaldigt prisbelönad, bland annat med Thaliapriset, Guldmasken, Malmö Stads Kulturpris, Årets skåning, Sydvenskans Kulturpris, Litteris et Artibus och som Årets TV-stjärna på QX Gaygala, 2020.

Produktion:
Dramatisering och regi: Eva Dahlman
Textdramaturg: Eva-Maria Dahlin och Lisa Lindén
Scenografi och kostym: Sven Haraldsson
Ljusdesign: Peter Stockhaus
Mask- och perukdesign: Ulrika Ritter

Alla speltillfällen

Du kanske även gillar

Familj / Puppetry Art / Teater
145 kr

Det Lilla Blå Lör 1 okt – Teater Sesam

Teater
150 kr

Jag är Betlehem Dawit Isaak Lör 1 okt – Angereds Teater

Barnteater / Familj / Teater
100 kr

I Aisopos värld Sön 2 okt – Aftonstjärnan