Riksteatern // Gemensamma Hjärtslag
Onsdag 14 februari – Stora Teatern

Biljettinfo

Plats
Stora Teatern
Pris
200 kr
Tid
19:00
Datum
ons 14 februari
Information

Info

Kontakta Kulturpunkten vid frågor om biljettbokning eller hemsidan.

Kontakta arrangören vid övriga frågor om evenemanget.

Sångföreställning baserad på en fiktiv utväxling av kärleksbrev mellan diktaren Eino Leino och författarinnan L. Onerva (pseud.) I förordet till L. Onervas samlade dikter Liekkisydän (Det brinnande hjärtat), 2009, skildrar Hannu Mäkelä Eino Leinos och L. Onervas gemensamma resa från 1908 till 1926.

Mäkelä skriver: ”1908 blev L. Onerva föremål för Leinos dyrkan och kärlek. När Onerva lärde känna den unge kompositören Leevi Madetoja inleddes ett triangeldrama som avslutades 1913 när Onerva frigjorde sig från Leino som partner. Under resans gång hade kärleken mellan dem omvandlats till en mångfacetterad vänskap, själarnas gemenskap och kamratskap i arbete och kamp. Även där handlade det dock om kärlek och det verkar som om förlusten av Leino skulle ha brutit ner Onerva alltmer för varje år” fortsätter Mäkelä.

Av Eino Leinos och L. Onervas gemensamma livsresa har föreställningens arbetsgrupp sammanställt en versdialog där poeterna på sätt och vis samtalar genom sina dikter. Kaj Chydenius har komponerat dikterna till sånger. Föreställningen bygger delvis på den aktuella dialogen.

Föreställningen har fått mycket beröm och positiv feedback från publiken. Den är utvald som en del av programutbudet i ”Finland 100 år” och ingår således i jubileumsårets officiella utbud.

Språk: Finska, textad till svenska

Upphovspersoner/ Konstnärligt team: Manus: L. Onerva och Eino Leino Sångerna är komponerade av Kaj Chydenius.

Regi: Dick Holmström

Medverkande: Elina Partanen (sång), Dick Holmström (sång), Kari Mäkiranta (piano).

Du kanske även gillar

Komedi / Scenkonst / Teater
210 kr

Slapstick och Storhetsvansinne Sön 23 Sep – Kurage

Barnteater / Puppetry Art / Teater
125 kr

Varför Inte Tis 25 Sep – Teater Sesam

Barn / Berättande / Teater
125 kr

Fabelstunden Ons 26 Sep – Big Wind