ALDRIG GLÖMD – en skröna om min mamma i en akt
Fredag 7 oktober – Aftonstjärnan

Biljettinfo

Plats
Aftonstjärnan
Pris
185 kr
Tid
19:00
fre 7 oktober

Info

Kontakta Kulturpunkten vid frågor om biljettbokning eller hemsidan.

Kontakta arrangören vid övriga frågor om evenemanget.

ALDRIG GLÖMD är en hisnande resa genom svensk kvinnohistoria, med ett varmt och förtroligt
tilltal och en gestaltning full av fantasi och humor!

”Min mamma Marianne var en självständig, ung kvinna när hon som 25-åring blev oplanerat gravid. Hon försökte ta hand om sig själv och sitt barn men möttes av vreden och skammen, både från samhällets institutioner och från den egna familjen. Hon anade inte då att det val som hon gjorde skulle komma att prägla hela hennes liv”.

Skådespelaren och dramatikern Fia Adler Sandblad och regissören Bortas Josefine Andersson bjuder med publiken på en hisnande resa genom svensk kvinnohistoria. En resa som spänner från Gustav III:s Sverige, till f.d. tukt- och spinnhuset vid Gullbergsvass i Göteborg och ända fram till våra dagar.

I händelsernas centrum står den ensamma mamman, Marianne. Dottern, Fia Adler Sandblad, tar sig an sin mammas historia genom minnesbilder, brev, arkivmaterial och anekdoter – och fram träder gemensamma men tystade erfarenheter från generationer av kvinnor.

ALDRIG GLÖMD kastar ljus över hur händelser som drabbar oss påverkar våra liv och vilka spår de sätter inte bara i oss utan också i våra barn och barnbarn.

“en försonlig föreställning med fin energi /…/ Adler Sandblads energiska spelstil ger föreställningen fin dynamik” – Mikaela Blomqvist, Göteborgs-Posten

”Karismatiskt så att det förslår! /…/ överhet och myndighetspersoner parodieras. Briljant agerat när det lustmördas! Som effektiv kontrast fastslås sanningar i de odramatiska glipor Aldrig glömd försetts med /…/ stor scenkonst” – Mats Hallberg, Kulturbloggen

”Det är ett finstämt, ytterst känsligt drama Fia Adler Sandblad driver upp till ytan för beskådande för den som vill se. Något som inte bara kan bedömas för sitt agerande men som en verklig gärning, en medveten aktion för en ny förståelse, förlåtelse, för ett nytt liv” – Kjerstin Norén, Alba

”En av de bästa levande historieskildringar jag har sett” – Publik röst

”En underbar, känslosam, personlig och kärleksfull produktion” – Publik röst

”Man är inte densamma efteråt som när man kom hit” – Publik röst

I en rad tidigare föreställningar har skådespelaren och dramatikern Fia Adler Sandblad utorskat sin bakgrund som barnhemsbarn och övergiven – på Högskolan för Scen och Musik med masterarbetet Bouffon, på Göteborgs Konserthus med skolföreställningen Söt, tyst och duktig och med publiksuccén Jag är ett barnhemsbarn som spelats på små och stora scener runtom i landet. Sedan 1993 är hon konstnärlig ledare för ADAS teater med bas i Göteborg.

Av och med: FIA ADLER SANDBLAD | Regi: BORTAS JOSEFINE ANDERSSON | Scenografi och
kostym: NONNO NORDQVIST | Ljuddesign: JONAS FRANKE-BLOM | Ljusdesign/projektioner:
CHRISTOFER W FOGELBERG | Foto: OLA KJELBYE | Producent: ANDREAS LUUKINEN |
Produktion: ADAS TEATER | Föreställningslängd: 50 min

Du kanske även gillar

EGEN REGI / Teater
420 kr

Britt-Marie var här – Marianne Mörck/Riksteatern Fre 30 sep – Stora Teatern

Familj / Puppetry Art / Teater
145 kr

Det Lilla Blå Lör 1 okt – Teater Sesam

Teater
150 kr

Jag är Betlehem Dawit Isaak Lör 1 okt – Angereds Teater