10-21 WING IT
Fredag 10 december – VULKANO

Biljettinfo

Plats
VULKANO
Pris
115 kr
Tid
19:00
fre 10 december
Information

Info

Kontakta Kulturpunkten vid frågor om biljettbokning eller hemsidan.

Kontakta arrangören vid övriga frågor om evenemanget.

Soloföreställning där ögonblick och personlighet vävs samman till färgstarka kompositioner. Av och med scenkonstnärerna Benedikte Esperi och Lisa Larsdotter Petersson. WING IT ges i olika scenrum, på olika platser i Göteborg och VGR 2021. Vid några tillfällen medverkar musiker Cha Blasco, Anna Svensdotter & Henrik Wartel för duettföreställningar.

10-21 WING IT Soloföreställning där ögonblick och personlighet vävs samman till färgstarka kompositioner. Av och med scenkonstnärerna Benedikte Esperi och Lisa Larsdotter Petersson. WING IT ges i olika scenrum, på olika platser i Göteborg och i Västra Götalandsregionen under andra halvan av 2021. Vid några tillfällen bjuds också gästande musiker Cha Blasco, Anna Svensdotter och Henrik Wartel in för att tillsammans med dem framföra duettföreställningar.

 

8/9 – 12/12 besöker WING IT:
Änggårdsbergen, Göteborg, soloföreställningar 9-10/9
Vegby, x-sites, Ulricehamn, soloföreställningar 12-13/9
Galleri PS, Göteborg, soloföreställningar 29-30/9
Kulturhus Centralen, Tranemo, soloföreställningar 14-15/10
Ödsmåls Kulturhus, soloföreställningar 24/10 & 26/10
Stationen, Svenshögen, duettföreställningar 27/11
Galleri 3, Vänersborg, soloföreställningar 3-4/12
Vulkano, Göteborg, duettföreställningar 9-11/12


Benedikte Esperi
är koreograf, video- & performancekonstnär baserad i Göteborg. Hon skapar verk för scener, utställningar samt offentliga miljöer både nationellt och internationellt. ’Varje ögonblick rymmer ett eget universum. I improvisationen kan dessa tillfälligt formuleras, framträda och förevigas i mötet med publiken’. Benedikte är knuten till konstnärsdrivna Galleri 54 och driver festivaler med bl.a The Tiny Festival Producers. Sedan 2011 undervisar hon vid Högskolan för scen och musik.

Lisa Larsdotter Petersson är scen och bildkonstnär, verksam bl.a. i Göteborg och Bohuslän. I sina solon och sceniska samarbeten med musiker tar hon avstamp i både det oförutsägbara och det uppenbara. Här bjuds ofta både humor och allvar i en mix av rörelse/dans, ljudande och ordkaskad. Jämte föreställning arbetar hon också med att driva multidisciplinära scenkonstprojekt och med utställningsverksamhet.

Henrik Wartel, trumslagare och improvisatör baserad i Göteborg. Han är väletablerad nationellt och internationellt på jazz och improvisationsscenen. Henrik samverkar med musiker, konstnärer, dansare på varierade konstarenor och är en av de drivande krafterna bakom jazz/impro klubben Brötz jämte ”Henrik Wartel Solo” och ”Henrik Wartel Improvisation”. Han turnerar internationellt och ingår i grupper som Quagmire, Jonny Wartel 4tet, John Holmström Trio etc. I hans improvisationer är nuet och närvaron riktning och ledsagare.

Anna Svensdotter är en flöjtist som spelar både solo och med flera ensembler som flöjtkvartetten 40f, duo Diabas, och experimentella sextetten GAHLMM. Anna har beställt och uruppfört många verk i nära samarbete med både svenska internationella tonsättare, bl.a. Tony Blomdahl (SE), Rósa Lind (AUS), Paula Matthusen (USA). Solo-cd:n ”Alpha Waves” med svensk musik för flöjt och elektronik släpptes 2013.


10-21 WING IT 
genomförs med stöd från Göteborgs Stad Kultur och Västra Götalandsregionen. I samarbete med Smart Frilanskooperativ.

Du kanske även gillar

1900-talshistoria / Dokumentärt / Scenkonst / Teater
215 kr

Aldrig Glömd – en skröna om min mamma i en akt Mån 25 sep – ADAS teater

Improvisationsteater / Scenkonst / Teater
100 kr

Improvisationsteater på Kaffe Kid Ons 27 sep – Blink Improvisationsteater

Scenkonst / Teater
255 kr

Jag ser allt du gör Fre 29 sep – Hagateatern