Teater Albatross
Fysisk och poetisk teater sedan 1984.

OBS! Vill du se två föreställningar av Teater Albatross efter varandra den 24, 25, 27 eller 31 mars, behöver du bara köpa biljett till en av föreställningarna, andra föreställningen ingår och är gratis.

Teater Albatross gör teater om samtidens brännande frågor, om biodiversitet, Ryssland, Förintelsen, utfiskning mm. Mycket arbete läggs på konstnärlig uttrycksfullhet och research.

Teater Albatross gör teater för alla åldrar på Tokalynga Teaterakademi i Hallands skogsland. Våra föreställningar är fysiska och poetiska, de tar upp viktiga samtida teman, som Förintelsen, industrifisket, kolonialismen i Afrika, ryska revolutionen, människan och naturen, biodiversitet. Vi har spelat i över tjugo länder, mycket i Afrika och i forna Sovjetunionen. Vi skriver själva texter, gör koreografier och scenografier. Vi har vägletts av förhoppningen att konsten kan väcka människor ur vardagslunken. Vi har sett konstnärlig gestaltning av ”torra historiska fakta” bli till ett levande engagemang hos vår publik. Vi sysslar med åratals research inför var föreställning, och föreställningarna spelas sedan i många år. En av våra mest populära föreställningar, I Skuggan av Hatet växer Blommor, hade premiär 1998 och spelas fortfarande flitigt på teatrar, skolor, SiS-hem och internationella festivaler.

Kommande evenemang