Vi som ärvde
Onsdag 26 april – Blå Stället

Biljettinfo

Plats
Blå Stället
Pris
150 kr
Tid
18:00
ons 26 april
Speltid ca: 1 t 40 min
Information

Info

Kontakta Kulturpunkten vid frågor om biljettbokning eller hemsidan.

Kontakta arrangören vid övriga frågor om evenemanget.

Vi är de som ärvde. Barnen till de som flytt, de som formar vårt land idag. Vi är de som ärvde, men vad har vi egentligen ärvt?

Mot bakgrund av de historiska händelserna till följd av revolutionen i Iran 1979 och det efterkommande 8-åriga kriget mellan Iran och Irak, lyfter föreställningen Vi som ärvde berättelserna från de som tvingades lämna sitt land för att undkomma kriget, förtryck och förföljelse. Exil och migration är centrala motiv i vår tid och en realitet för många i Sverige och världen.

Vi som ärvde är en dokumentärt baserad, polyfon föreställning som vill lyfta fram de fysiska, emotionella och psykologiska erfarenheterna av exil och diaspora: Vad gör immigration med en? Hur villkorar och präglar det liv och framtid för både en själv och kommande generationer?

När urpremiären nu börjar närma sig har vår samtid placerat föreställningen i en ny, allvarlig och än mer aktuell kontext, i och med den pågående revolutionen i Iran.

Föreställningen Vi som ärvde ger resonans åt de historiska och nu pågående händelserna i Iran. För de människor som har flytt, de som har ärvt och för de som i detta nu bevittnar en ny historieskrivning inför kommande generationer.

Medverkande: Arbi Alviati, Frida Bagri, Misagh Sharifian, Pedram Shahlai m.fl.
Idé: Ramtin Parvaneh
Texter av: Marjaneh Bakhtiari, Navid Modiri, Parham Pazooki, Talajeh Nasiri, Dimen Abdulla m.fl.
Regissörer: Ramtin Parvaneh & Johanna Larsson

Du kanske även gillar

Barnteater / Scenkonst / Teater
120 kr

CORONAMYSTERIET Sön 11 jun – Teater ACTA Produktion

Teater
265 kr

Skymningsflickor Tor 24 aug – AB Stage Productions

Scenkonst / Teater
255 kr

Jag ser allt du gör Ons 6 sep – Hagateatern