VÅRFESTIVALEN – Hossein Safamanesh, Rastin och Nikita
Måndag 1 april – Stora Teatern

Biljettinfo

Plats
Stora Teatern
Pris
150 - 350 kr
Tid
16:00
mån 1 april
Speltid ca: 2 t

Info

Kontakta Kulturpunkten vid frågor om biljettbokning eller hemsidan.

Kontakta arrangören vid övriga frågor om evenemanget.

En mångkulturell världsmusikfestival med storslagna artister!

En mångkulturell världsmusikfestival med storslagna artister!

Efter en fantastisk resa som började vid Svartemossen i Biskopsgården år 2010 har Vårfestivalen utvecklats till en av de största och mest framträdande kulturella musikfestivalerna i Göteborg. Med upp till 15 000 besökare har festivalen haft en särskild plats i hjärtat hos dem som älskar kultur och musik.

Vårfestivalen firas i samband med 13 dagen efter det Persiska nyårsfirandet, och är en hängiven festival som samlar människor med en kulturell koppling till Mellanöstern och hyllar den vackra traditionen att gå ut i naturen och fira denna dag.

Efter pandemin tog Vårfestivalen ett spännande steg och föddes om som “Gothenburg World Music Festival.” Festivalen har utvecklats och under de senaste åren har dessa två evenemang samarbetat för att skapa en unik mångkulturell festival med fokus på världsmusik. Det är en hyllning till mångfald och en chans att uppmärksamma musikens kraft som en universell språkbrukare.

För årets festival den 1:a april 2024 har Vårfestivalen handplockat unika artister från de länder som firar Nouroz. För årets festival är vi stolta över att välkomna Hossein Safamanesh. Han är en mästare på sitt område och har släppt många framstående album. Med sin kraftfulla röst bjuder han in oss till en kurdisk musikupplevelse som går rakt in i hjärtat. Tillsammans med musikbandet Balvashan, som leds av Keyvan Kianian, skapas en magisk förening som framför den enastående musiken från Kurdistan.

Vi är också stolta över att välkomna den svensk/persiska Nikta (So Nikki), som är en mångfacetterad världsartist med en unik röst och unikt sound. Nikita hade sitt stora genombrott 2017 efter att hon deltagit i en persisk musiktävling och har haft stora framgångar världen över sedan dess. Nikitas låtar har fram till idag miljoner streams i den persiska världen och har uppträtt runt om i hela världen. Nikitas musik kan beskrivas som dynamisk världsmusik med inslag av pop, orientalisk, hiphop och rnb.

Vårfestivalen fylld av tillfredsställelse välkomnar också Rastin. Möjliggör dig för en musikalisk resa genom Rastins fascinerande värld, där den svenska staden Göteborg fungerade som en inkubator för hans konstnärliga begåvning. Med nästan två decennier i Göteborg och över 25 år sedan han korsade Atlanten till Los Angeles, har Rastin utvecklats till en framstående artist som harmoniserar öst och väst genom sin persiska rock/pop-musik.

Med en imponerande karriär som sträcker sig över två kontinenter har Rastin inte bara samarbetat med välrenommerade producenter i USA, utan även skapat flera album fyllda med sina egna unika låtar. Vårfestivalen, som har varit en återkommande och uppskattad kulturell musikfestival i Göteborg under många år, har samarbetat med Gothenburg World Music Festival och Göteborgs Stad för att skapa något unikt för årets festival där kulturer möts och främjats.

Denna speciella festival, som alltid har firats utomhus i naturen vid bl.a Trädgårdsföreningen och Slottsskogen, tar nu ett spännande steg inomhus för att erbjuda en oöverträffad musik och ljudkvalitet hos Stora Teatern. Vi ser fram emot att välkomna dig till årets Vårfestival 2024 och Gothenburg World Music Festival.

Alla speltillfällen

Du kanske även gillar

Konsert / Musik
250 kr

Ostronfesten Mån 26 feb – Stora Teatern

Konsert / Musik
280 kr

Styva Linan Fre 1 mar – Stora Teatern

Konsert / Musik
325 kr

Seasons – Bohuslän Big Band och Ann-Sofie Söderqvist Sön 3 mar – Stora Teatern