Tulu – Circus Abyssinia
Lördag 6 januari – Stora Teatern

Biljettinfo

Plats
Stora Teatern
Pris
405 kr
Tid
16:00
lör 6 januari
Speltid ca: 1 t 5 min

Info

Kontakta Kulturpunkten vid frågor om biljettbokning eller hemsidan.

Kontakta arrangören vid övriga frågor om evenemanget.

Låt dig förföras av cirkuskonstens magi i en föreställning som tar dig med på en hisnande resa genom en värld av övermänskliga superkrafter. Här väntar en ljuvlig blandning av akrobatik, eld-jonglering, dans, handstående och rullskridskor, allt ackompanjerat av ett liveband som spelar etiopisk funk från 70-talet.

Circus Abyssinia från Etiopien har gjort succé över hela världen, och nu är det Sveriges tur att uppleva deras cirkuskonst. Med föreställningen Tulu hyllas den legendariska afrikanska idrottstjärnan Derartu Tulu, som tog hem OS-guldet på 10 000 meter i Barcelona 1992.

Följ med på en resa där det omöjliga blir möjligt och där du kommer att fascineras av artisternas talang och samspel. Missa inte Tulu – en cirkusshow som får dig att tappa andan!

Om Circus Abyssinia
När Bibi Tesfamariam och Bichu Shimellis var tonåringar fick de en oväntad syn på skolans lekplats som förändrade deras liv för alltid. En lärare jonglerade med apelsiner och bröderna kunde inte motstå frestelsen att prova själva. Sedan dess har de utvecklat en otrolig talang och inspirerats av sina barndomsdrömmar om att gå med i en cirkus. Sedan 2010 har de stöttat Circus Wingate, en cirkusskola i Addis Abeba, där de upptäckte den begåvade Konjowoch-truppen. Tillsammans bildade de Circus Abyssinia – den första etiopiska cirkusen som skapats av och med etiopiska konstnärer.

Bibi Tesfamariam & Bichu Shimellis & The Circus Abyssinia Troupe: Betelhem Dejene, Semeret Getachew ,Eyuel Mesfin, Habtamu Aragaw ,Muluneh Wondmagegn, Befekadu Esmael, Gurmeysa Sufiyan, Abdurehim Redewan, Abdolgefar Ramato, Abel Tewdros, Anwar Amin.
Manus/regi :Bichu Shimellis
Koreografi: Tamrat Ejeta, Bichu Shimellis
Ljusdesigner: Mark Whatmough
Producenter: Bibi Tesfamariam and Bichu Shimellis
Projektledare och scenchef: Elshaday Shimels

Alla speltillfällen

Du kanske även gillar

Nycirkus
405 kr

Solus Amor Fre 13 okt – Stora Teatern

Nycirkus
180 kr

Red Hot Condition Sön 5 nov – Stora Teatern

Nycirkus
405 kr

Möbius Fre 1 dec – Stora Teatern