The Listeners
Onsdag 28 september – Stora Teatern

Biljettinfo

Plats
Stora Teatern
Pris
300 kr
Tid
19:00
ons 28 september

Info

Kontakta Kulturpunkten vid frågor om biljettbokning eller hemsidan.

Kontakta arrangören vid övriga frågor om evenemanget.

The Listeners är ett egensinnigt verk med stark publikkontakt, en kombination av dans, musik och rytm i sin finaste form där Cullbergs dansare också sjunger.

The ListenersAlma Söderbergs första stycke för Cullberg som associerad koreograf, hade premiär på Norrlandsoperan i Umeå strax före pandemin och blev en omedelbar framgång hos publik och press. Alma Söderberg står mitt i sin samtid och tillsammans med Cullberg tänjer hon gränserna för danskonsten.

År 2016 tilldelades Alma Söderberg Thalia-priset med motiveringen:

Hon presenterar en helt unik typ av scenkonst som förenar dans, musik och röstprestanda på ett oupphörligt fascinerande och rytmiskt språk.

Samma år tilldelades Alma Söderberg även Konstnärsnämndens Birgit Cullberg-stipendium med följande motivering:

Alma Söderberg sticker ut bland svenska koreografer. Hon går helt sin egen väg –genrebestämmer inte sin scenkonst. Det är konsert, performance och dans. Alma har kallats den mänskliga ljud och dansmaskinen och hennes solon har beskrivits som ”ljud och rörelse i en rytmisk symbios med rötter i flamenco och tentakler mot svensk folkvisa”. Alma Söderberg följer inte strömmen, hon arbetar bortom ideologiska och estetiska förtecken. Kommunikationen mellan publiken och den egna kroppen är fundamentet. Med rörelse, rytm, musik, ljud och språk bryter hon ny mark och öppnar gränserna för vad en dansföreställning kan och får vara, ställer sig mitt i tiden och bortom konventionerna. Med ett flertal solon bakom sig samt en internationell karriär vill vi med Birgit Cullberg-stipendiet uppmärksamma en egensinnig rörelse- och ljudkonstnär.

Cullberg är ständigt i rörelse i centrum av den internationella dansscenen. 2019-2022 arbetar kompaniet exklusivt med tre koreografer: Alma Söderberg, Deborah Hay och Jefta van Dinther. 17 dansare är verksamma i kompaniet och alla har en central roll i skapandet av varje verk, tillsammans med det tekniska teamet och produktionsteamet. Kristine Slettevold är konstnärlig ledare från 1 juli 2022, Stina Dahlström är verksamhetsledare. Cullberg är en del av Riksteatern.

Produktion:
Koreograf: Alma Söderberg
Musik: Dehendrik Lechat Willekens
Kostym: Behnaz Aram
Ljus: Pol Matthé
Dramaturg: Igor Dobricic
Konstnärlig rådgivning: Anja Röttgerkamp
Med 9 dansare i Cullberg

Alla speltillfällen

Du kanske även gillar

Dans / EGEN REGI / Familj
225 kr

Cirkusbaletten Tor 1 sep – Stora Teatern

EGEN REGI / Musik / Teater
225 kr

Apocalipsync Lör 3 sep – Stora Teatern

EGEN REGI / Familj / Musik
225 kr

Familjen Stråke Lör 10 sep – Stora Teatern