Tensta Gospel Choir
Söndag 11 december – Stora Teatern

Biljettinfo

Plats
Stora Teatern
Pris
475 kr
Tid
19:00
sön 11 december

Info

Kontakta Kulturpunkten vid frågor om biljettbokning eller hemsidan.

Kontakta arrangören vid övriga frågor om evenemanget.

Sedan starten har kören samlats i Tensta för att experimentera med musik från gospelns olika epoker. Resultatet? En varm och god blandning av spirituals, klassisk och modern gospel, jazz, blues, soul och funk!

Med sin kraftfulla musik speglar Tensta Gospel Choir livets olika nyanser. Der är varmt och kallt, hårt och mjukt, starkt och svagt, rått och slipat, kroppsligt och själsligt.

Tensta Gospel Choir har tidigare uppträtt på festivaler, konsertlokaler och på Grammisgalan och Allsång på Skansen. De har fortfarande sitt hem i Tenstakyrkan där de än idag deltar i församlingens gudstjänster för att dela gospelmusikens budskap.

2021 släpptes filmen Kören – En film om Tensta Gospel Choir som följer med den populära kören på en avgörande resa till Chicago, gospelns hemstad. 2022 fick Tensta Gospel Choir motta Expressens kulturpris Spelmannen med motiveringen: ”Årets pristagare har i decennier skapat ett själarum för både individ och kollektiv. När stämmorna förenas i denna stjärnspäckade kulturinstitution får världen en självklar plats i Sverige.”

Kören bildades 1996 av Michelle Nakagawa, som ett projekt med syftet att arbeta för integration mellan ungdomar från olika kulturer. Tensta Gospel Choir blev snabbt en blandad grupp människor från världens alla hörn, med olika bakgrunder. Genom åren har nya och gamla medlemmar anslutit och återanslutit sig till kören medan det gemensamma intresset för gospelmusiken bestått.

Alla speltillfällen

Du kanske även gillar

Dans / EGEN REGI / Familj
225 kr

Cirkusbaletten Tor 1 sep – Stora Teatern

EGEN REGI / Musik / Teater
225 kr

Apocalipsync Lör 3 sep – Stora Teatern

EGEN REGI / Familj / Musik
225 kr

Familjen Stråke Lör 10 sep – Stora Teatern