seven methods of killing kylie jenner
Onsdag 9 november – Stora Teatern

Biljettinfo

Plats
Stora Teatern
Pris
220 kr
Tid
19:00
ons 9 november
Information
En mångbottnad föreställning i det digitala gränslandet. Cleo, en ung svart kvinna får nog när tidningen Forbes utser Kylie Jenner till ”The youngest selfmade billionaire ever”. Ingen ska tjäna så mycket på att utnyttja svart kultur och estetik!

I frustration och ilska tar Cleo till Twitter. Med sitt anonyma konto @INCOGNEGRO tweetar hon en lista på metoder att mörda Kylie Jenner. Cleos tweets är roliga, skarpa och uppläxande kring social orättvisa, rasism, och kapitalism. Vännen Kara blir orolig, måste verkligen Cleo vara så hotfull? Snart ändras tonen då likes och retweets byts mot hat-mejl och kniv-emojis.

Gränsen mellan internetpersonas och IRL-relationer suddas ut, och den ökade granskning Cleo utsätts för sätter hennes verkliga vänskap med Kara under press. seven methods of killing kylie jenner kombinerar teater med gifs, memes och emojis till att utforska stereotyper av svart kvinnlighet, vit kapitalistisk exploatering och politiken för aktivism i sociala medier.

Dramatiker Jasmine Lee-Jones har vunnit flera priser för sin debutpjäs seven methods of killing kylie jenner, bland annat Evening Standard och Critics’ Circle Most Promising Playwright Awards och Alfred Fagon Award.

Presscitat

Det är helt makalösa prestationer av Nancy Ofori i rollen som Cleo och Rachel Ann Willer som Kara, när de naglar fast varje skiftning av tonläge och undertext, för att inte tala om det fysiska gestaltandet; ett totalt övertagande av scenrummet med den rasande och fräsande vrede som flipperstudsar mellan personliga erfarenheter och strukturell analys av historiens och samtidens homofobi och rasism.” – Västerbottens-Kuriren 

… Att se de två interagera på scenen, i Milli Bhatias regi, är som att bevittna en tennismatch på Wimbledon-nivå. Med repliker vassa som rakblad navigerar de tillsammans genom den Twitterstorm som Cleo har orsakat…” – SvD

Att se Milli Bhatias uppsättning av ”Seven methods of killing Kylie Jenner” är som att hamna mitt i en storm. Och då tänker jag inte främst på den Twitterstorm som pjäsens Cleo orsakar med sina inlägg om att göra processen kort med det kommersiella fenomenet Kylie Jenner, utan en intellektuell och känslomässig storm.” – DN

På scen: Nancy Ofori, Rachel Willer

Produktion:
Dramatiker: Jasmine Lee Jones
Regissör: Mili Bhatia
Regiassistent: Norea Sandberg
Översättare: Doreen Ndgare
Dramaturg: Edward Bromberg
Ljusdesigner Sofie Andersson

Föreställningen spelas på svenska.

En produktion i samarbete med Riksteatern och Royal Court Theatre i London. Urpremiär i Botkyrka Hallunda den 23 september 2022.

Eftersamtal – “Svart kvinna” med Fanna Ndow Norrby

Kristallfoajén ca kl. 20.45-21.30

Fanna Ndow Norrby är frilansskribent och författare. Hon startade kontot @SvartKvinna och har tidigare drivit podden Raseriet tillsammans med Amie Bramme Sey. Svart kvinna är hennes första bok, den bygger på instagramkontot med samma namn och samlar svarta kvinnors berättelser och diskriminering och rasism.

Samtalsledare: Salem Yohannes är konsult för mänskliga rättigheter, dansare och har även bidragit i boken Svart kvinna.

Du kanske även gillar

Scenkonst / Teater
240 kr

Ghost Stories Tor 1 Dec – GEST – Gothenburg English Studio Theatre

Teater
215 kr

FLYGA VIDARE – om konsten att skriva en nekrolog Tor 1 Dec – ENteater

EGEN REGI / Nycirkus
220 kr

Concerto For Two Clowns Fre 2 Dec – Stora Teatern