Set and Reset/Reset och Last Shelter – Candoco Dance Company
Söndag 29 maj – Stora Teatern

Biljettinfo

Plats
Stora Teatern
Pris
300 kr
Tid
16:00
sön 29 maj
Information

Info

Kontakta Kulturpunkten vid frågor om biljettbokning eller hemsidan.

Kontakta arrangören vid övriga frågor om evenemanget.

Världsledande Candoco Dance Company från England återvänder till scenen med en kväll i två akter från två banbrytande koreografer med stark koppling till New York.

Kvällen börjar med Set and Reset/Reset, en ombearbetning av Trisha Brown Dance Companys verk Set and Reset från 1983. Dansarna rör sig drömlikt i en form som påminner om ett kalejdoskop. Detta till musik av Laurie Anderson.

Sedan fortsätter kvällen med Jeanine Durnings Last Shelter som formas till ett unikt verk varje gång. Vinglande på kanten i en ständigt föränderlig miljö, belyser denna koreografi hastighet och precision i hur dansarna rör sig, både enskilt och som grupp.

Det blir en oförglömlig upplevelse tillsammans med Candoco Dance Company som fortsätter att utmana och utforska uppfattningar om vad dans kan vara.

Om Candoco Dance Company:
Kompaniet grundades 1991 och blev då banbrytande som första kompani som samanförde dansare med och utan funktionsnedsättning. I sitt omfamnande av olikheter berikar Candoco Dance Company scenen genom att tillföra spännande, mångsidiga och nya sätt att tänka kring dans.

Idag bjuds världsledande koreografer in till kompaniet. Förutom föreställningsverksamheten har de även initierat utbildningar för dansare och koreografer med funktionsnedsättning som med självklarhet tar sin plats på scenen.

På scen:
Set and Reset/Reset
Trisha Brown Dance Company tillsammans med Candoco Dance Company

Last Shelter
Jeanine Durning
Performed by:
Megan Armishaw
Joel Brown
Ihsaan de Banya
Mickaella Dantas
Olivia Edginton
Anna Seymour

En del av Göteborgs dans- och teaterfestival.

Du kanske även gillar

Dans / EGEN REGI
180 kr

Milonga Fre 15 sep – Stora Teatern

Dans
380 kr

Sota, Caballo y Reina Lör 16 sep – Stora Teatern

Dans
255 kr

D.I.S.C.O Tis 26 sep – Stora Teatern