O(SÄKERT) / Of Monsters and Monsters
Tisdag 22 november – Stora Teatern

Biljettinfo

Plats
Stora Teatern
Pris
200 kr
Tid
19:00
tis 22 november

Info

Kontakta Kulturpunkten vid frågor om biljettbokning eller hemsidan.

Kontakta arrangören vid övriga frågor om evenemanget.

För andra året i rad arrangeras detta produktionsresidens för utövare inom streetdance-fältet. Det ger koreografer och grupper chansen att skapa en föreställning. Residenset och turnén genomförs av Stora Teatern, Förvaltningen för kulturutveckling, Vara Konserthus, Vänersborgs Kommun, Vitlycke Centre for Performing Arts och Danscentrum Väst med stöd av Västra Götalands Regionen.

(SÄKERT) – TEMA; PSYKISK OHÄLSA/SJÄLVFÖRTROENDE 

4 resor. 4 berättelser om 4 olika individer, var och en som jagar sin dröm inom kulturen som uppfostrat dem. Var och en stöter på nästintill samma hinder, upplever samma osäkerheter och går igenom samma orkaner av drama, falskhet och ångest som nästan alla konstutövare går igenom.

Inom dessa resor kommer publiken även få uppleva olika moment, där de 4 får gå igenom deras första genombrott, första äkta erkännanden och hur de sakta men säkert navigerar sin väg mot att både bygga upp ens självförtroende samt lämna ångest i sina bakspår.

Inkluderande i detta kommer vara scener som involverar familjemedlemmar, kollegor, äkta och falska vänner – hur ens miljö kan antingen lyfta en eller fullständigt sänka ens självkänsla. Psykisk ohälsa är otroligt starkt kopplat med hur social media uppstått – vad är det vi måste jämföra med oss nuförtiden? Orealistiska mål av människor som oftast själva lider av någon typ av psykisk ohälsa eller brist på självförtroende/självkänsla.

Vi vill till slut låta resan mynna ut så att det lämnar kvar främst 2 känslor – som vi vill påminna både aktiva konstutövare och den generella publiken om; “Resan är alltid målet”, och bland det mest fundamentala man ska veta, i grund och botten, men det vi oftast glömmer bort: “Jag är tillräcklig.”

Medverkande: Alexandr Antochvili, Hekey Zere, Dennis Boukas


OF MONSTERS AND MONSTERS

Är en dansföreställning som utforskar manifestationer av skam och hur vi kan bli vän med känslan genom ge den en fysisk form. Genom lekfull och dystopisk world-building ger Anna Poletelis kostym föreställningen möjligheten att animera skam och utforska den, med och genom, street- och klubbdansbaserade rörelser.

Medverkande: Iiro Wuolle, Pontus Linder, Lauri Lohi

Produktion:
Koncept & koreografi: Lauri Lohi & the working group
Ljuddesign: Sebastian Kurtén
Kostym: Anna Poleteli

Alla speltillfällen

Du kanske även gillar

Dans / EGEN REGI / Familj
225 kr

Cirkusbaletten Tor 1 sep – Stora Teatern

EGEN REGI / Musik / Teater
225 kr

Apocalipsync Lör 3 sep – Stora Teatern

EGEN REGI / Familj / Musik
225 kr

Familjen Stråke Lör 10 sep – Stora Teatern