Orchestra Baobab
Torsdag 2 maj – Stora Teatern

Biljettinfo

Plats
Stora Teatern
Pris
325 kr
Tid
19:00
tor 2 maj
Information

Info

Kontakta Kulturpunkten vid frågor om biljettbokning eller hemsidan.

Kontakta arrangören vid övriga frågor om evenemanget.

Kultförklarade senegalesiska bandet Orchestra Baobab är tillbaka, tio år efter senaste plattan och femtio år sedan de bildades.

Deras senaste album är producerat av det legendariska teamet Nick Gold (Buena Vista Social Club) och Jerry Boys. Baobab fortsätter att blanda afrokubanska rytmer med afrikansk traditionell musik i sina låtar.Bandets robusta kärna är lika långlivad som det mäktiga afrikanska Baobab-trädet, från vilket gruppen hämtar sitt namn: vokalisterna Balla Sidibe och Rudy Gomis, saxofonisterna Issa Cissoko och Thierno Koite, och rytmsektionen Balla Sidibe, timbales, Charlie Ndiaye, bas, och Mountaga Koite på congas.

Under åren som gått har andra bandmedlemmar varierat och på denna turné återkommer Thione Seck – som lämnade Baobab 1979 för en karriär som en av Västafrikas största solostjärnor – och återförenas nu med sina gamla bandkamrater för första gången på över 35 år för att bland annat återge sin första hit ‘Sey’.

Kvällen utgörs av en oemotståndlig blandning av sköna harmonier, mästerligt levererad med en virtuositet uppbyggd över en livstid.

Du kanske även gillar

Konsert / Musik
320 kr

Poesis – Bohuslän Big Band Sön 22 Sep – Stora Teatern

Musik
335 kr

Krister Classons Beatles Tor 26 Sep – Teater Aftonstjärnan

Konsert / Musik
320 kr

West of Eden Fre 27 Sep – Stora Teatern