Ödeläggaren – Riksteatern
Söndag 12 mars – Stora Teatern

Biljettinfo

Plats
Stora Teatern
Pris
280 kr
Tid
16:00
sön 12 mars

Info

Kontakta Kulturpunkten vid frågor om biljettbokning eller hemsidan.

Kontakta arrangören vid övriga frågor om evenemanget.

En fängslande dramatisering av Christina Herrströms uppmärksammade bok. Om den förödande kraft en människa kan ha på en annan människas liv. En berättelse om ont och gott, om mentala övergrepp, medberoende och förnekelse. Om ett livsrum som krymper bit för bit.

En dag knackar det på Christinas dörr och där står en man hon är ytligt bekant med från kyrkan hon nyligen besökt med en vän. I handen har han en påse med tillhörigheter – och sin sexåriga son. De saknar bostad och kanske kan Christina hjälpa dem? Mötet i dörren kommer visa sig vara ödesdigert. Mannen och sonen flyttar in och tre år senare har Christina kastats ut i fattigdom och tvingats lämna sin bostad. Hur kunde det gå så här?

Genom ett storartat skådespeleri får vi ta del av denna intrikata historia där dagboksanteckningar och minnesbilder ger nycklar vi behöver för att förstå.

På scen ser vi skådespelaren Maria Kulle, välkänd för en mängd älskade roller på teater, film, och tv, bland annat Fröken Frimans krig.

För manus står dramatikern och dramaturgen Lisa Lindén. Hon har tidigare skrivit bland annat monologen Föregångerskan som spelats över hundrafemtio runt om i Sverige.

Regisserar gör Karin Kickan Holmberg, verksam på Teater Unga Roma. På senare år har hon bland annat satt upp Som ett jävla solsken om Ester Blenda Nordström.

Christina Herrström har skrivit böcker för både vuxna och unga samt dramatik för radio, TV, teater och film. De kultförklarade teveserierna Ebba och Didrik och Glappet är idag moderna klassiker.

På scen: Maria Kulle

Produktion: 
Manus: Lisa Lindén fritt efter Christina Herrströms bok
Regi: Karin Kickan Holmberg
Dramaturg: Ninna Tersman
Scenografi och kostym: Maria Sjöstrand
Kompositör: Johan Redig
Maskdesign: Anna Olofson
Ljusdesign: Jörgen Haimanas

Ödeläggaren har premiär den 24 februari i Årsta och turnerar därefter med Riksteatern våren 2023.

INTRODUKTION – MÖT MANUSFÖRFATTAREN LISA LINDÉN

Föreställningen bygger på en bok med samma namn och i denna introduktion talar Lisa Lindén om sitt arbete med att omvandla litteratur till dramatik. Samtalsledare meddelas senare.

Kristallfoajén kl. 15.15 till 15.45 (ca 30 min)

Alla speltillfällen

Du kanske även gillar

Scenkonst / Teater
170 kr

Ängel? Tor 9 feb – Stollar Bollar

Dans / Teater
215 kr

Noor Lör 11 feb – Konstkollektivet

Barn / Familj / Teater
230 kr

HEPP! Magiker Malin Nilsson Sön 12 feb – Stora Teatern