Norouz med Hamid Nikpay
Torsdag 22 mars – Stora Teatern

Biljettinfo

Plats
Stora Teatern
Pris
295 kr
Tid
19:00
tor 22 mars
Information

Info

Kontakta Kulturpunkten vid frågor om biljettbokning eller hemsidan.

Kontakta arrangören vid övriga frågor om evenemanget.

Välkommen till årets stora festlighet: Norouz-firande på Stora Teatern med Hamid Nikpay!

Nyåret som kallas norouz på persiska och newroz på kurdiska, betyder “ny dag” och infaller på Vårdagjämningen. Det är den viktigaste icke religiösa högtiden som firas av 200 miljoner människor i Iran, Kurdistan, Afghanistan, Tadzjikistan och på flera andra platser i världen, också av många i Sverige. Norouz-newroz har firats i över 4000 år som en hyllning till naturen och jorden och kan likställas med Sveriges Midsommarfirande.

Hamed Nikpay besitter en stor passion för sin innovativa musik och en solid kunskap om den persiska musikens grunder. Han hanterar flera persiska instrument mästerligt och hans låtar innehåller skarpa tolkningar och ett fint urval av persisk poesi.

Hamed har spelat för entusiastisk publik i Iran, Asien, Europa och USA. Hans fascinerande röst har gjort honom känd som en av Irans bästa unga sångare, bland såväl den amerikanska som den iranska publiken. Han var en av de första (och få) artisterna som vågade visa sin solidaritet med iranska män och kvinnor som offrat sina liv och sin hälsa för frihet och demokrati.

Hans musik omfattar allt från kraftfulla ballader till klassiska persiska melodier till flamenco. Sufi-influenser smälter samman med jazz. Teherans underjordiska strängkvartett samspelar med soulful sång av Hamed Nikpay.

Banbrytande världsmusik i persisk sammansmältning!

Du kanske även gillar

Konsert / Musik
320 kr

Ale Möller // Xenomania Tor 4 Apr – Stora Teatern

Konsert / Musik
350 kr

Aynur Dogan Sön 7 Apr – Stora Teatern

Konsert
175 kr

HYLLNINGSKONSERT TILL SVENSKA SÅNGERSKOR Lör 13 Apr – Teater Aftonstjärnan