Niki & The Dove // Tigern och Svanen
Tisdag 30 oktober – Stora Teatern

Biljettinfo

Plats
Stora Teatern
Pris
295 kr
Tid
19:00
tis 30 oktober
Information

Info

Kontakta Kulturpunkten vid frågor om biljettbokning eller hemsidan.

Kontakta arrangören vid övriga frågor om evenemanget.

I våras samarbetade Niki & The Dove för första gången med Kungliga Baletten och Dramaten i Stockholm där det tog fram ett konsert- och dansverk vid namn Tigern och Svanen. Musikaliskt gjorde de nedslag i hela Niki's katalog och framförde föreställningen inför en slutsåld publik under tre kvällar. Nu tar de vidare verket till Göteborg!

Tigern och Svanen
Som två symboler genom de tre delarna i stycket; Öknen, Skogen, Staden – står Tigern och Svanen. Tigern som den tysta följeslagaren, antagonisten eller den som vilar sin nos i din handflata och Svanen, hon som bara älskar en. Spelningen kommer att följa ett abstrakt narrativ och kommer även att innefatta musik Niki inte brukar framföra live, samt musik som inte framförts innan.

Svulstig electropop i perfekt inramning” ”det är starka känslor och åttiotalistiskt axelvadderat som Madonna och Kate Bush. Melodiöst och arty. När det är över vill applåderna aldrig ta slut.” Dan Backman, SvD

Niki & The Doves senaste album Everybodys Heart Is Broken Now gjorde succé med priser som ”Årets Pop” 2017 på P3 Guld och med tre Grammis-nomineringar i kategorierna ”Årets Pop”, ”Årets Kompositör” och ”Årets Producent”.

Medverkande
Niki & The Dove samt dansarna Johnny McMillan och Lea Ved, från Kungliga baletten.

Du kanske även gillar

Barn / Dans
125 kr

Bak-å-fram-på Tis 19 Feb – Big Wind

Barnteater / Musik
125 kr

Sipa Lipa Lakritspipa Ons 20 Feb – Big Wind

Konsert
475 kr

Staten & Miriam Bryant Lör 23 Feb – Stora Teatern