Musikafton: Alexander Ringbäck + The Sky Is Crying
Onsdag 12 oktober – Aftonstjärnan

Biljettinfo

Plats
Aftonstjärnan
Pris
50 kr
Tid
19:00
ons 12 oktober

Info

Kontakta Kulturpunkten vid frågor om biljettbokning eller hemsidan.

Kontakta arrangören vid övriga frågor om evenemanget.

I höst återkommer Musikaftnar på Aftonstjärnan, musikprogram på nedervåningens caféscen. Under tre onsdagskvällar bjuds det in till artistframträdanden i intimt publikformat, två olika akter per kväll. I pausen mellan akterna finns det möjlighet att köpa vin eller öl.

Alexander Ringbäck är musikern och låtskrivaren som sällan lämnar sin hemstad Göteborg. Som många andra blev han arbetslös under den period som det tjatats om till leda och som vi kan kalla för ni-vet-vad. Främst var det åt helvete, men det frigjorde också tid att skriva låtar. Låtar som fokuserade på berättandet, inspirerade av countrymusikens sätt att sammanväva hjärta och smärta med de materiella förhållanden som påverkar våra liv och relationer. Musikaliskt är det väl lite country, lite rock’n’roll, lite grunge – en blandning av allt det goa.

The Sky is Crying är en bluestrio som tar sig an allt från jazzig vaudeville blues till rivig rhytm & blues, alltid med sitt helt egna uttryck. Smäktande ballader och intensiva upptempon smälter ihop till en helhet där känslan är högsta prioritet. Trots att The Sky is Crying bara består av tre musiker, är variationen stor: Gustav står lika ofta med trombonen som han sitter bakom pianot, och Marcus hanterar skickligt en hel radda stränginstrument. Tillsammans med Kristins uttrycksfulla röst skapar de en musikupplevelse som kommer stanna kvar länge.

Kristin Ladström: sång
Gustav Davidsson: trombon, piano, sång
Marcus Fenn: bas, banjo, gitarr, sång

Alla speltillfällen

Du kanske även gillar

Musik / Scenkonst
215 kr

Fransk kärlek rostar aldrig Lör 1 okt – ADAS teater

EGEN REGI / Musik
620 kr

Jan Garbarek Group featuring Trilok Gurtu Sön 2 okt – Stora Teatern

Barn / Berättande / Musik
155 kr

Fågelfabler Lör 8 okt – Big Wind