Mother Nature
Söndag 22 oktober – Stora Teatern

Biljettinfo

Plats
Stora Teatern
Pris
525 kr
Tid
19:00
sön 22 oktober
Speltid ca: 1 t 30 min
Information

Info

Kontakta Kulturpunkten vid frågor om biljettbokning eller hemsidan.

Kontakta arrangören vid övriga frågor om evenemanget.

En av den afrikanska kontinentens största artister genom tiderna – och en av mottagarna av Polarpriset 2023. Äntligen är en av musikvärldens mest karismatiska personligheter tillbaka i stan!

Angelique Kidjo, född i Benin 1960 och baserad i Paris sedan många år, slog igenom hos den breda publiken 1994 med världshiten ”Agolo”. Med sin särpräglade röst i fokus, de västafrikanska rötterna som fundament och influenser från jazz, soul, latin och salsa fortsätter hon att göra musik som inte känner några gränser.

På senaste albumet Mother Nature från 2021 samarbetar hon med flera av den afrikanska kontinentens unga urbana musikstjärnor och producenter inom afrobeats, R’n’B och hiphop, som Burna Boy och Yemi Alade. Tillsammans skapar de en fängslande mix som vilar på tradition och samtidigt visar vägen framåt – precis som Angelique Kidjo alltid gjort!

Internationella medier kallar henne ”Afrikas främsta diva” och ”den ohotade drottningen av afrikansk musik”. Dessutom lyfts hon fram som en vår tids mest inspirerande och inflytelserika personer för sitt stora engagemang inom freds- och rättvisefrågor. Kidjo har genom åren utsetts till både UNICEF-ambassadör och hedersdoktor vid Yale University för sina insatser. Många av hennes låttexter är direkt kopplade till viktiga samhällsfrågor, och hon och hennes musik verkar som en stark röst och kreativ kraft, särskilt för afrikanska kvinnors rättigheter.

Med denna livsgärning och sina sexton soloalbum, fem Grammys och världsturnéer till utsålda konserthus i bagaget når hon nu återigen Stora Teatern för en exklusiv konsert som inte lämnar någon oberörd!

Angélique Kidjo – sång
Thierry Vaton – piano
Amen Viana – gitarr
Rody Cereyon – bas
Gregory Louis – trummor
David Donatien – slagverk

Du kanske även gillar

Konsert / Musik
195 - 295 kr

Martin Hederos C/O Satie Sön 26 maj – Stora Teatern

Konsert / Musik
100 kr

Lelo Nika Jr.trio Sön 26 maj – Aftonstjärnan

Improvisation / Musik / Show
350 kr

Improvision Song Contest Mån 27 maj – Stora Teatern