Melody Gardot
Måndag 30 maj – Stora Teatern

Biljettinfo

Plats
Stora Teatern
Pris
720 kr
Tid
19:00
mån 30 maj
Information

Info

Kontakta Kulturpunkten vid frågor om biljettbokning eller hemsidan.

Kontakta arrangören vid övriga frågor om evenemanget.

Sångerskan, pianisten och gitarristen Melody Gardot kommer till Göteborg och Stora Teatern! Med en fantastiskt vacker och helt unik röst och utstrålning som andas både styrka och skörhet, har den svenska publiken tagit henne till sitt hjärta.

Melody Gardot är aktuell med  albumet Entre eux Deux som hon gjort tillsammans med Philippe Powell. Albumet skapades under två veckor i hennes studiolägenhet i Paris, där hon skrev dygnet runt med en vy över Eiffeltornet som inspiration. 2020 släppte hon albumet Sunset in the Blue som innehåller kritikerrosade singeln From Paris With Love.

Gardot har en anmärkningsvärd historia och har kämpat med svåra motgångar under hela sitt liv. Hennes första EP Some Lessons skrev hon på sjukhuset efter en allvarlig trafikolycka och hon säger själv att hennes kärlek för musiken blev hennes bästa form av terapi. Efter flera månader spenderade på sjukhus så hittade hon styrkan och motivationen att satsa på sin musikkarriär.

2007 släppte hon sitt debutalbum Worrisome Heart vilket hyllades av kritiker och hon jämfördes med storheter som Laura Nyro, Joni Mitchell och Eva Cassidy. Två år senare släppte hon uppföljaren My One and Only Thrill som placerades i topp på Billboard US Jazz Albums listan. Hennes tredje album The Absence släpptes 2012 och placerades i topp 30 på Billboard 200.

Hennes musik är starkt influerad av R&B, blues och jazz i en uppsättning originella och medvetna låtar – vilket hennes senaste album Sunset in the Blue är ett bevis på. På singeln From Paris With Love handplockade Gardot musiker från 30 olika länder för att skapa en global orkester. Den spelades in under COVID-19 och släpptes med en video med syftet att samla in pengar till sjukvårdspersonal och sprida medvetenhet kring de som kämpar inom konsten.

Du kanske även gillar

Musik / Singer/Songwriter
165 kr

AmenA + Samira Manners Lör 1 apr – Aftonstjärnan

Konsert / Musik
330 kr

Daniel Lemma – Blues, Ballader och Bortglömda Pärlor Fre 5 maj – Stora Teatern

Musik / Scenkonst / Teater
155 kr

Fågelfabler Lör 13 maj – Big Wind