Les 7 doigts de la main & Republique // Bosch Dreams
Fredag 8 mars – Stora Teatern

Biljettinfo

Plats
Stora Teatern
Pris
420 kr
Tid
19:00
fre 8 mars
Information

Info

Kontakta Kulturpunkten vid frågor om biljettbokning eller hemsidan.

Kontakta arrangören vid övriga frågor om evenemanget.

Kanadensiska super-cirkuskompaniet The 7 Fingers tar oss med på en hisnande resa i Hieronymus Bosch´s surrealistiska universum. Årets visuella scenupplevelse alla kategorier!

Bosch Dreams hyllar konstnären Hieronymus Bosch och den surrealistiska rörelsen som han inspirerade. Konstverk blir levande framför dig samtidigt som akrobater släpper loss sin lekfullhet i fascinerande tredimensionella projicerade videos skapade av den fransk-argentinska videokonstnären Ange Potier. Potiers magiskt realistiska videoprojektioner omfattar allt som karaktäriserar både Bosch och den följande surrealistiska rörelsen.

Kanadensiska nycirkuskompaniet 7 Fingers räknas till ett av världens främsta. 2014 gjorde de succé på Stora Teatern med långköraren Traces. 2015 var de tillbaka med matglada Cuisine & Confessions. Det blir alltså ett kärt återseende!

Den holländska konstnären Hieronymus Bosch är känd för sina underbara målningar med egendomliga personer och påhittade djur. Konstnärens död för 500 år sen uppmärksammades med firande genom hela 2016 världen över och speciellt i hans hemort Hertogenbosch, Nederländerna. Jheronimus Bosch 500 foundation och Festival Circolo i Nederländerna initierade cirkusproduktioner inspirerade av konstnären. The 7 fingers i samarbete med Republique tillfrågades om att skapa en jubileumsföreställning som hade sin världspremiär på Republique innan den gick vidare ut på turné.

Du kanske även gillar

Nycirkus
250 kr

Bloom – Cirkus Cirkör Fre 30 Aug – Stora Teatern

Nycirkus
420 kr

Saloon – Cirque Éloize Fre 13 Sep – Stora Teatern

Nycirkus
320 kr

Tabarnak – Cirque Alfonse Fre 1 Nov – Stora Teatern