Lasse i Gatan
Söndag 27 februari – Aftonstjärnan

Biljettinfo

Plats
Aftonstjärnan
Pris
345 kr
Tid
17:00
sön 27 februari

Info

Kontakta Kulturpunkten vid frågor om biljettbokning eller hemsidan.

Kontakta arrangören vid övriga frågor om evenemanget.

Bröderna Dohlstens Lasse i Gatan är en föreställning med nyskriven musik om Sveriges mest mytomspunna man. En varm, rolig, kärleksfull men snudd på galen berättelse om Lars & Ingela Gathenhielms liv.

Lasse i Gatan lyckades under sin korta livstid bli Sveriges mest framgångsrika kapare. Han föddes på Västkusten och med kungens hjälp försvarade han landets gränser. Efter succén med den historiska föreställningen Farväl Majorna, är Victor och John Dohlsten tillbaka. Nu har de skrivit föreställningen som tar er tillbaka till 1700-talets Västsverige då allt var möjligt.

-Vi ville skriva om Lasse i gatan för han var mytomspunnen och hade ett fantastiskt rykte som en farlig pirat. I vår research fann vi i stället något helt annat. Bakom myterna och ryktena fick vi lära känna en entreprenör och företagare. Under sin korta livstid på 27 år blev Lars genom sin företagsamhet Göteborgs 4:e rikaste man. Lars blev även utnämnd till chef över Sveriges kapare av dåvarande kungen Karl XII. Han ligger idag begraven tillsammans med sin hustru Ingela i Onsala kyrka. Berättar Bröderna John och Victor.

Inför ditt besök på Aftonstjärnan vill vi informera att i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer kommer det att krävas vaccinationsbevis i entrén för alla som är 18 år och äldre från och med den 1/12.

Vänligen ladda ner ditt bevis och ha det förberett samt ta med giltig legitimation och anländ i god tid för att underlätta insläppet.

Här ordnar du vaccionationsbevis: www.ehalsomyndigheten.se
Har ni frågor inför ert besök vänligen kontakta biljettkontoret på Stora Teatern så hjälper dom er.

Vi önskar er varmt välkomna!

Alla speltillfällen

Du kanske även gillar

Familj / Puppetry Art / Teater
145 kr

Pinocchio Lör 5 feb – Teater Sesam

Barn & Unga / Scenkonst / Teater
150 kr

Hemma Hos Lör 5 feb – Angereds Teater

Konsert / Scenkonst / Teater
615 kr

Fransk Kärlek Rostar Aldrig Lör 12 feb – ADAS teater