Konst som motstånd // Saga Berlin
Tisdag 23 april – Stora Teatern

Biljettinfo

Plats
Stora Teatern
Pris
65 kr
Tid
19:00
tis 23 april
Information

Info

Kontakta Kulturpunkten vid frågor om biljettbokning eller hemsidan.

Kontakta arrangören vid övriga frågor om evenemanget.

Saga Berlin, är fotograf, regissör och creative director som ofta arbetat under artistnamnet Niceguzz. Berlin har uppmärksammats för sina starka porträtt där hon ofta berättar om sina vänner och sin närmiljö. Hon kallar sina verk sociala experiment, ofta utmanar hon publikens tankar och fördomar. Möt henne i ett samtal med journalisten Ika Johannesson.

För sina musikvideos nominerades hon till Grammisgalan 2016 i kategorin Årets musikvideo för videon till låten Tabanja av artisten Cherrie. Berlin har även uppmärksammats för sitt konstprojekt Uppfinn nått eller dö, där hon ville “Omdefiniera perspektivet på klotter till ett naturporträtt”; där skapandet av ett graffitiverk i Hägerstensbadet fotograferades och filmades. Verket tillkom utan tillstånd varför Berlin åtalades för grov skadegörelse. Under rättegången berättade Berlin att hon var inspirerad av tibetansk sandmandala, där nonfigurativa konstverk först skapas för att sedan avlägsnas. För detta dömdes Saga Berlin till ett skadestånd på 280 000 kronor.

Berlin var en av dem som skadades svårt i terrordådet på Drottninggatan i Stockholm 2017. För det fick hon ett skadestånd på 150 000 kronor.

http://niceguzz.com/

Samtalsledare: Ika Johannesson, kulturjournalist och programledare på SVT

Du kanske även gillar

samtal
65 kr

Konst som motstånd – Beyonce Björck Tis 1 Okt – Stora Teatern

samtal
80 kr

Konst som motstånd – Reich & Szyber Mån 14 Okt – Stora Teatern

samtal
65 kr

Konst som motstånd – Jenny Wilson Mån 16 Dec – Stora Teatern