Konst som motstånd – Reich & Szyber
Måndag 14 oktober – Stora Teatern

Biljettinfo

Plats
Stora Teatern
Pris
80 kr
Tid
19:00
mån 14 oktober

Info

Kontakta Kulturpunkten vid frågor om biljettbokning eller hemsidan.

Kontakta arrangören vid övriga frågor om evenemanget.

Konstnärsduon Carina Reich och Bogdan Szyber har arbetat tillsammans länge och har genom åren skapat en lång rad konstnärliga verk, allt från performance, teater och opera till dans.

Sedan 1980-talet har de skapat ett 80-tal verk tillsammans, oftast platsspecifika. De möttes på en traditionell scenisk utbildning, på Balettakademins mimlinje, gick i samma klass och båda ifrågasatte vedertagna lagar och spelregler för hur scenkonst framförs och skapas.

– Vi ville redan då gå i opposition. Vi sa: “fuck you”, men på ett gracefullt sätt, säger Bogdan Szyber i en artikel i Folkbladet.

Magiska installationer, kaffekoppar som dansar i ett kommunkontor i Uddevalla, papperskorgar och arkivlådor som lever ett eget liv på Scenkonstmuseet, nedgrävda i marken på Scenkonstbiennalen eller upphängda på väggar i ett vattentorn! Lustfyllt och alltid lika överraskande har de tagit plats inom performencekonsten både i Sverige och utomlands.

Nu, tjugo år senare, gör de opera och teater på stora scener. Dom har arbetet för Norrlandsoperan, Folkoperan, GöteborgsOperan, Hipp i Malmö, Orionteatern, Göteborgs Stadsteater och Dramaten. Både Carina Reich och Bogdan Szyber är också doktorander på Stockholms Konstnärliga Högskola.

Samtalsledare: Catharina Bergil, enhetschef för skådespelarutbildningarna, Högskolan för scen och musik, Göteborgs U

Alla speltillfällen

Du kanske även gillar

samtal
65 kr

Konst som motstånd – Beyonce Björck Tis 1 Okt – Stora Teatern

samtal
65 kr

Konst som motstånd – Jenny Wilson Mån 16 Dec – Stora Teatern