Konst som motstånd – möt Sara Parkman
Måndag 19 oktober – Stora Teatern

Biljettinfo

Plats
Stora Teatern
Pris
65 kr
Tid
19:00
mån 19 oktober

Info

Kontakta Kulturpunkten vid frågor om biljettbokning eller hemsidan.

Kontakta arrangören vid övriga frågor om evenemanget.

Möt Sara Parkman, en våra viktigaste unga folkmusiker idag. 2016 släpptes det kritikerrosade debutalbumet ”Sara Parkmans skog” där musiken beskrivs som ett lapptäcke av poesi, grusvägar, 80-talssynthtar, skogsdrömmar och flödande fioler.

Sara har samarbetat med artister såsom Fever RayBob hund och Silvana Imam och skrivit och turnerat med Riksteaterns hyllade föreställningar Nationalparken och Fäboland. Under hösten 2018 framförde Sara och Samantha Ohlanders sin föreställning Matriarkerna och sommarpratade i P1 samma år.

Nu är Sara Parkman tillbaka med sitt andra soloalbum Vesper, ett album som tar avstamp i helighet och tradition, i sakrala rum och sköra böner. Men Vesper är lika mycket en opolerad käftsmäll och ett upprop mot Ebba Bush Thors konservativa antispiritualism och neoliberalismens individuella new age-kapitalism. Det är träiga polskor på fioler, hallelujakörer, distade orglar, skam och högmod, vredesmod och ångestvrål.

Samtalare: Po Tidholm, journalist, musikkritiker och författare. Sedan 1993 har Po skrivit i DN om rock- och folkmusik. På 90-talet var han med och drog igång kulturprogrammet Flipper i P3, var programledare för programmen På Tiden, Eter och Nattradion i P3 och P4. Po som själv är bosatt i Hälsingland har i sitt arbete ofta återkommit till landsbygden som tema.

Alla speltillfällen