Konst som motstånd – möt Clownprofessorn Nalle Laanela
Måndag 7 november – Stora Teatern

Biljettinfo

Plats
Stora Teatern
Pris
65 kr
Tid
19:00
mån 7 november
Möt clownprofessorn Nalle Laanela, en mångfasetterad artist och människa.

Möt clownprofessorn Nalle Laanela, en mångfasetterad artist och människa.

I en skepnad är han bensindoftande domptör i eldsprutarkollektivet Burnt Out Punks som turnerat världen över med sin heta eldshow. I en annan skepnad är han empatisk clown i organisationen Clowner utan gränser, som han själv varit med och startat för 25 år sedan. Där uppträder han och andra clowner och sprider skratt till barn och familjer jorden runt.

Förutom att själv uppträda har han hjälpt till att driva fram nästan en hel generation nya artister i sin roll som clownprofessor vid Dans och Cirkushögskolan i Stockholm. Nalle har även en fot i den normbrytande och dekadenta burlesken och i olika varieté shower där han har rollen av den lössläppte Ziegfried som är truppledare för ekvilibristiska akrobater, dödsföraktande fakirer och ekivoka dansare.

Samtalspartner meddelas senare.

KONST SOM MOTSTÅND

Konst som motstånd är en serie möten med aktuella konstnärer som använder sin konst medvetet, för att förändra något i samhället.  Det kan vara en bildkonstnär, filmare, författare, musiker eller scenkonstgrupp. Viljan att påverka och förändra med sin konst är den gemensamma nämnaren.

Exempel på personer som gästat Stora Teatern på detta tema är ikonen Silvana Imam, konstnären/regissören Anna Odell, grafittikonstnären Carolina Falkholt, filmaren Ruben Östlund, konstnären Makode Linde, poeten/aktivisten Athena Farrokhzad, progglegendaren Mikael Wiehe, regissören Suzanne Osten och musikern/poeten Mattias Alkberg.

Du kanske även gillar

EGEN REGI / Teater
420 kr

Britt-Marie var här – Marianne Mörck/Riksteatern Fre 30 sep – Stora Teatern

EGEN REGI / Musik
620 kr

Jan Garbarek Group featuring Trilok Gurtu Sön 2 okt – Stora Teatern

Internationellt / samtal / Scenkonst
Gratis

RADIX: Josephine Gray Mån 3 okt – Iraqi Bodies