Konst som motstånd – möt Cissi Wallin och Maria Sveland
Måndag 31 oktober – Stora Teatern

Biljettinfo

Plats
Stora Teatern
Pris
65 kr
Tid
19:00
mån 31 oktober
Information
Möt författaren och feministen Maria Sveland.

Maria Sveland är en feministisk debattör, aktivist och journalist och som gjort en hel del program för Sveriges Radio och SVT. Som författare debuterade hon 2007 med romanen Bitterfittan, en bok som lästes brett och ställde frågor kring kärlek, familj och jämställdhet. Efter den har Maria Sveland skrivit ett 10-tal böcker, alltid med kvinnors liv och villkor i fokus. Sommarpratade gjorde hon 2013 men på senare tid är hon aktuell med frågor kring #metoo, om abortfrågan och om debatten och efterdyningarna där kvinnor som vittnat om sexuella övergrepp åtalas och döms för förtal.

Samtalspartner är Sonja Schwarzenberger. Sonja är feminist, programledare och kulturjournalist, baserad i Malmö. Hon var tidigare chefredaktör för tidskriften Bang och har skrivit och föreläst om strategier mot sexuella trakasserier. Hon var också en av initiativtagarna till rörelsen #prataomdet som behandlade sexuella gråzoner och gränsdragningen mellan sex och sexuella övergrepp.

KONST SOM MOTSTÅND

Konst som motstånd är en serie möten med aktuella konstnärer som använder sin konst medvetet, för att förändra något i samhället.  Det kan vara en bildkonstnär, filmare, författare, musiker eller scenkonstgrupp. Viljan att påverka och förändra med sin konst är den gemensamma nämnaren.

Exempel på personer som gästat Stora Teatern på detta tema är ikonen Silvana Imam,  poeten/aktivisten Athena Farrokhzad, regissören Ninja Thyberg, författaren Jonas Gardell, komikern Olof Wretling och artisten Jenny Wilson.

Du kanske även gillar

Dans / EGEN REGI
350 kr

NOMAD Ons 30 Nov – Stora Teatern

EGEN REGI / Nycirkus
220 kr

Concerto For Two Clowns Fre 2 Dec – Stora Teatern

EGEN REGI / Konsert / Musik
520 kr

The Soul of Christmas Sön 4 Dec – Stora Teatern