Jan Garbarek Group featuring Trilok Gurtu
Söndag 2 oktober – Stora Teatern

Biljettinfo

Plats
Stora Teatern
Pris
620 kr
Tid
16:00
sön 2 oktober

Info

Kontakta Kulturpunkten vid frågor om biljettbokning eller hemsidan.

Kontakta arrangören vid övriga frågor om evenemanget.

Jan Garbarek är en musikalisk ikon och har med sitt omisskännliga sound på sopran- och tenorsax varit en unik röst i musikvärlden i över 50 år. I Garbareks grupp ingår bland annat den indiske slagverkaren Trilok Gurtu, som också är kompositör och leder många egna projekt.

I fem decennier har Jan Garbarek verkat på högsta internationella nivå. Han blev känd för en bredare publik genom sitt samarbete med Keith Jarrett på 70-talet i dennes nordiska kvartett. Förutom egna grupper och en rad inspelningar av egna kompositioner, så har Garbarek spelat med en lång rad jazz- och improvisationsmusiker, men också med starka musikprofiler från Indien och Latinamerika. Han har framträtt som solist i klassiska verk med symfoniorkestrar och nådde ut till en ny publik genom att förena medeltida vokalmusik med saxofonimprovisationer tillsammans med den brittiska vokalgruppen The Hilliard Ensemble.

Den mänskliga rösten är mitt ideal.”, säger Jan Garbarek och det är högst osannolikt att en annan saxofonist kommer så nära att förverkliga det idealet som denne musiker från Norge.

Det är kontrasten mellan de sångliknande och poetiska inslagen, enkelheten och intensiteten i fria improvisationer med andra musiker, som definierar Jan Garbareks unika musikalitet. Musikerna som ackompanjerar honom bidrar var och en på sitt sätt: på piano, Rainer Brüninghaus, Trilok Gurtu, en extatisk magiker på olika slaginstrument från Indien och Brasiliens Yuri Daniel på bas.

Jan Garbarek är en musikalisk globetrotter och 2022 blir han 75 år, vilket han firar med en stor turné. Under denna kväll får du chansen att uppleva denne världsartist på Stora Teaterns intima scen.

På scen:
Jan Garbarek
Trilok Gurtu
Rainer Brüninghaus
Yuri Daniel

Alla speltillfällen

Du kanske även gillar

EGEN REGI / Teater
420 kr

Britt-Marie var här – Marianne Mörck/Riksteatern Fre 30 sep – Stora Teatern

Musik / Scenkonst
215 kr

Fransk kärlek rostar aldrig Lör 1 okt – ADAS teater

EGEN REGI / konst som motstånd / samtal
65 kr

Konst som motstånd – möt dokumentärfilmaren Fredrik Gertten Mån 3 okt – Stora Teatern