Insub Meta Orchestra + Skogen
Fredag 24 april – Teater Trixter

Biljettinfo

Plats
Teater Trixter
Pris
115 kr
Tid
19:00
fre 24 april

Info

Kontakta Kulturpunkten vid frågor om biljettbokning eller hemsidan.

Kontakta arrangören vid övriga frågor om evenemanget.

Insub Meta Orchestra från Schweiz och svenska bandet Skogen förenas i experimentella och elektroakustiska gruppimprovisationer där medlemmarnas individuella uttryck tas till vara samtidigt som de underordnar sig den övergripande konstnärliga visionen.
Unikt tillfälle att uppleva verkligt storskalig ensembleimprovisation!

INSUB META ORCHESTRA

Utifrån frågeställningar om gruppimprovisationer för större ensembler bildar IMO idag ett starkt kollektiv där det medlemmarnas individuella uttryck tas till vara i musiken men samtidigt underordnar sig den övergripande konstnärliga visionen. Musikaliska hugskott och egna initiativ interagerar med tystnaden som paradoxalt nog spelar en central roll trots orkesterns imponerande storlek. Skiljelinjen mellan improvisation och komposition suddas helt ut i deras gränsöverskridande ambition att utveckla nya spelplaner och sammanhang för ensembleimprovisation utifrån IMOs näst intill obegränsade klangliga möjligheter. Fokus ligger på metoder för improvisation genom kretsloppsbaserade informationsflöden. Rumslighet och tystnad, lyssnande och mimetism. Lågdynamisk, icke- heirarkisk, elektroakustisk ensembleimprovisation.

SKOGEN

Musiken, som uppstår ur förhållandet mellan komposition och improvisation, mellan individuella och kollektiva arbetsprocesser, är en djupt poetisk tonkonst som på ett lika diskret som till synes paradoxalt vis förenar enhet med mångfald, ordning med kaos och historia med samtid. Skogens musik har väckt internationell genklang och har framträtt vid festivaler för ny musik i England, Tyskland, Österrike, Sverige, Danmark och Finland. Deras senaste skivor, samtliga utgivna av det brittiska skivbolaget Another Timbre, har vid ett flertal tillfällen figurerat på välrenommerade musiktidskrifters årsbästalistor.

Alla speltillfällen

Du kanske även gillar

Barn / Musik / Sång
155 kr

Fröken Sill på nya äventyr Ons 15 apr – Big Wind

Barnmusik föreställning / Musik
140 kr

Familia med Stråf Vocal Strings Tis 21 apr – Ravaillac Musik och Teater

Barnteater / Musik
155 kr

Sipa Lipa Lakritspipa Ons 22 apr – Big Wind