Improvision Song Contest
Måndag 27 maj – Stora Teatern

Biljettinfo

Plats
Stora Teatern
Pris
350 kr
Tid
18:30
mån 27 maj
Speltid ca: 3 t
Information

Info

Kontakta Kulturpunkten vid frågor om biljettbokning eller hemsidan.

Kontakta arrangören vid övriga frågor om evenemanget.

Äntligen är den tillbaka! Vår version av den klassiska melodifestivalen – fast helt improviserad!

Improvision Song Contest är både en kärleksfull drift med, och ett kaxigt alternativ till Melodifestivalen som arrangeras en gång om året av Gbgimpro. Vi bjuder in skickliga improvisatörer från hela landet som skapar kompletta låtar framför ögonen – och öronen – på publiken. En lättsam satir över schlagerns årliga höjdpunkt, och samtidigt en hejdlös skrattfest som inte liknar någonting annat!

Vid entrén får publiken skriva förslag på låttitlar. Under föreställningens gång drar sedan artisterna varsin låttitel, samtidigt som bandet lottar fram en genre –det kan vara allt från eldig tango till smäktande powerballad – och sedan framför artisterna sina nummer direkt, helt utan förberedelse! De inbjudna artisterna har genom åren varit professionella improvisatörer, skådespelare och sångare. Ofta är de så skickliga att det är svårt att förstå att bidragen faktiskt är helt improviserade.

Hela föreställningen ackompanjeras av en femmanna-orkester som improviserar musiken till alla låtar. Självklart kryddas aftonen även med melodifestivaltypiska ingredienser som glammigt värdpar, snabbgenomgångar, fulländad bakgrundskör, sprudlande mellanaktsnummer och mycket mer! Det kan bli hur galet och roligt som helst när text och musik blir till i stunden, och publiken garanteras en helkväll med massor av skratt!

Du kanske även gillar

Dans / GDTF / Musik
180 - 625 kr

Atlas Song – Anna von Hausswolff & Imre och Marne van Opstal Fre 23 aug – GÖTEBORGS DANS- OCH TEATERFESTIVAL

Dans / Musik
40 - 155 kr

Gro Sön 1 sep – Big Wind

Konsert / Musik
350 kr

P´aquí, p´acá, p´ayá, payún! Ons 4 sep – Stora Teatern