Horse, the Solos – Cullberg
Onsdag 29 september – Stora Teatern

Biljettinfo

Plats
Stora Teatern
Pris
250 kr
Tid
19:00
ons 29 september

Info

Kontakta Kulturpunkten vid frågor om biljettbokning eller hemsidan.

Kontakta arrangören vid övriga frågor om evenemanget.

– Horse, the solos är en övning i överlevnad. Varför? För att det är det enda jag bryr mig om, säger Deborah Hay.

Deborah Hays nya verk för Cullberg bygger på en intuitiv förståelse för risk, effekt och överlevnad, inspirerad av kraften i ett ensamt grässtrå. De senaste åren har Deborah Hay påverkats starkt av klimatförändringar och det politiska läget, särskilt i USA. Efter presidentvalet i november 2020 är förändring möjlig och framtiden ljusare, men året går till historien som ett av de svåraste för internationellt verksamma konstnärer, utan möjligheter till resor eller repetitioner i stora grupper.

I Hays första originalverk för Cullberg; Figure a Sea från 2015, skapade och koreograferade dansarna med utgångspunkt i Hays praktik under föreställningens gång. Till Horse, the solos har Deborah Hay skapat materialet i Austin, Texas och delvis repeterat med dansarna på länk från Cullbergs studio.

– Jag är intresserad av koreografi som inte ser ut som någonting och som utförs av exceptionellt skarpa och erfarna konstnärer. Rörelserna är få och desorienterande, men ändå mystiskt mänskliga i sin tillämpning i en oundviklig, begränsad rymd, säger hon.

Deborah Hay är associerad koreograf till Cullberg 2019-2022 tillsammans med Alma Söderberg och Jefta van Dinther. Efter det framgångsrika samarbetet med Laurie Anderson i Figure a Sea, satte Deborah upp The Match från 2004 med Cullberg till retrospektivet om sitt konstnärskap på Tanz im August i Berlin sommaren 2019. Graham Reynolds musik släpps i samband med premiären i Göteborg.

Av: Deborah Hay
Musik: Graham Reynolds
Scenografi och ljusdesign: Minna Tiikkainen
Kostym: Behnaz Aram
Produktion: Samproducerad med Mercat de les Flors, Barcelona

Alla speltillfällen

Du kanske även gillar

Barnteater / Dans / Musik
155 kr

Pinsamt Lör 25 sep – Big Wind

Dans
250 kr

Far From the Norm – BLKDOG Ons 27 okt – Stora Teatern

Barnteater / Dans / Teater
155 kr

Fårgudar Ons 3 Nov – Masthuggsteatern