GBG Mime Fest // Satan – The Movie
Lördag 3 november – Aftonstjärnan

Biljettinfo

Plats
Aftonstjärnan
Pris
115 kr
Tid
18:45
lör 3 november
Information

Info

Kontakta Kulturpunkten vid frågor om biljettbokning eller hemsidan.

Kontakta arrangören vid övriga frågor om evenemanget.

Satans triologi, den stora konsthändelsen i Stockholm har nu förevigats i en film. 1500 medskapare har förvandlat flera våningsplan i ett rivningshus till en mångfacetterad omslutande teater och konsthändelse.
Nu får vi se filmen!

Samtal med Jimmy Meurling regissör och initiativtagare till projektet ges innan visningen. Den här föreställningen är en del av GBG Mime Fest
-en festival med fokus på den rörelsebaserade scenkonsten. 2-4 november öppnar vi portarna till Teater Aftonstjärnan och förutom att fylla huset med föreställningar kommer vi även erbjuda workshops, föreläsningar, livemusik och mycket annat. Festivalbaren kommer även att hållas öppen för mat och dryck till goda priser. Missa inte att du kan köpa festivalpass och gå på samtliga föreställningar eller under en hel dag!

Läs mer på www.gbgmimefest.se

Ett samhälle i förfall får besök av Woland, djävulen, som i självbevarelsedrift kommer för att inge hopp till en befolkning som lever i förtryck. Utan godhet finns inte ondska, utanying finns ingen yang. Mellan 2015-17 har Satans trilogi genomfört 150 utsålda föreställningar av ”Satans demokrati”, ”Satans delirium” och ”Satans död”. Med 1500 medskapare har flera våningsplan i ett rivningshus i Nacka omvandlats från kontorsutrymmen till en mångfacetterad omslutande teater och konsthändelse. Besökarna som själva fått bestämma över sin dramaturgi, har med vit mask vandrat runt i de 150 rummen som berättelsens karaktärer parallellt befunnit sig i. Ingen i publiken har kunnat se allt som skett och ingen har haft samma upplevelse som någon annan. Därför avslutas Satans trilogi med ett axplock från de 90 timmar som filmats och bjuder nu in publiken till att ta del sådant som de missat.

Konceptet är och förblir genialt: en trilogi om demokratins död. Vår turbulenta samtid.SvD

Djävulskt spännande.” DN

Här ställs publikens receptiva förmåga på hårda prov. Man översköljs av en flodvåg av kreativitet.Expressen

Genre: Dokumentär/spelfilm
Regissör: Jimmy Meurling
Land: Sverige
Längd: 122 min
Utgivningsår: 2018
Medverkande: 1500 medskapare och 17000 besökare
Språk: engelska/svenska