GBG Mime Explosion!
Fredag 15 november – Stora Teatern

Biljettinfo

Plats
Stora Teatern
Pris
175 kr
Tid
20:30
fre 15 november
Information

Info

Kontakta Kulturpunkten vid frågor om biljettbokning eller hemsidan.

Kontakta arrangören vid övriga frågor om evenemanget.

GBG Mime Fest är en festival som erbjuder högkvalitativ scenkonst med mimen som grund. I år huserar festivalen på tre scener, Stora Teatern, Göteborgs Stadsteater Lilla Scenen och Teater Aftonstjärnan.

I år firar vi spontaniteten, djärvheten och modet som spretar otyglat i korta, överraskande akter på vår GBG Mime Explosion på Stora Teatern. En kväll som öppnar portarna till mimens magiska värld. Då festivalen främst presenterar timlånga föreställningar vill vi även lyfta och fira den långa tradition av kortare mim-akter som ofta präglar mimen! För vissa mimartister är detta det enda sättet att skapa medan för andra agerar kortare akter trampolin för längre verk.

GBG Mime Explosion regisseras av Py Huss-Wallin som tillsammans med festivalteamet presenterar en explosiv mimkväll med såväl etablerade artister som förstaårsstudenter från mimskådespelarprogrammet vid Stockholms Konstnärliga Högskola som prövar sina imaginära vingar tillsammans med oss för första gången! Kvällen består av up and coming Londonbaserade kompaniet Spoken Movement, mimlegenden Ika Nord, Warsaw Mime Center Company och mycket, mycket mer! En explosion av rörelse, absurditet, silly walks och poetiska bilder du inte vill missa!

 

 

GBG Mime Fest är en festival som erbjuder högkvalitativ scenkonst med mimen som grund. Festivalen erbjuder även workshops, masterklasser och akademiska samtal. Festivalens strävan är att tänja på gränserna av vad mim är och kan vara på 2000-talet genom att presentera nationella och internationella verk av både etablerade och up and coming-artister. Förutom scenverk presenterar festivalen installationer, kortare akter och musikakter.

Hela festivalprogrammet finns på www.gbgmimefest.se