Förstå världen – möt radiokorrespondenterna
Tisdag 14 september – Stora Teatern

Biljettinfo

Plats
Stora Teatern
Pris
Gratis
Tid
18:00
tis 14 september

Info

Kontakta Kulturpunkten vid frågor om biljettbokning eller hemsidan.

Kontakta arrangören vid övriga frågor om evenemanget.

Sveriges Radios korrespondenter är på plats när det händer, där det händer.

Från våra utsända runtom i världen får du blixtsnabb nyhetsrapportering, men också fördjupning, analys och bakgrund till det som hänt. Vår förhoppning är att det gör världen lite mer begriplig. Nu får du chansen att möta radiokorrespondenterna och höra om deras arbete, deras vardag och erfarenheter.

”Under en rad år har Sveriges Radio prioriterat utrikesbevakningen. Idag har vi Nordens största utrikesredaktion med 20 korrespondenter. I en tid då journalistik och yttrandefrihet är under attack i allt fler länder, tycker vi att det är viktigare än någonsin att journalister finns på plats och kan rapportera om utvecklingen. För att förstå världen bättre, behövs både kunskap och närvaro.” Ginna Lindberg, Utrikeschef Ekot, Sveriges Radio.

Historier från hela världen och korrespondenternas verklighet står i centrum under kvällen. Det är ett unikt tillfälle att möta, diskutera och fråga två speciellt inbjudna korrespondenter om olika världshändelser och deras erfarenheter. Vem som besöker just din ort förblir en hemlighet in i det sista, då korrespondenterna ständigt är på resande fot och kan ändra resplaner med kort varsel.

Moderatorer och gästande korrespondenter meddelas senare.

Alla speltillfällen

Du kanske även gillar

samtal
65 kr

Konst som motstånd – möt den samiska sångerskan Sofia Jannok Mån 22 Nov – Stora Teatern

samtal
65 kr

Konst som motstånd – möt humoristen Olof Wretling Mån 6 Dec – Stora Teatern