Flottarkärlek – Malin Hellqvist Sellén
Onsdag 13 november – Stora Teatern

Biljettinfo

Plats
Stora Teatern
Pris
220 kr
Tid
19:00
ons 13 november

Info

Kontakta Kulturpunkten vid frågor om biljettbokning eller hemsidan.

Kontakta arrangören vid övriga frågor om evenemanget.

Om timmer, queer intimitet och farliga vatten. Flottarkärlek är en råfysisk och poetisk gestaltning av ett arbetararv. En rörelsens minnesruna över arbetarna som forslade timret från skogarna till sågverken längs kusten. En föreställning om kroppsarbete, romantik och naturens kraft. Om svett, fukt och osande intimitet. Om smärta, rädsla och död. Om frihet och vårens vatten som kallar.

Med föreställningen Flottarkärlek ger sig koreografen Malin Hellkvist Sellén/MHS in i flottningen – en nästan bortglömd epok i svenskt arbetsliv. I arkiv och dokumentation av flottarnas slitsamma och många gånger farliga arbete i älvar, bäckar och sjöar letar hon spår av queera uttryck. Flottaryrket har romantiserats och med föreställningen vill MHS komma bortom myten och ge flottaren kropp idag.

Om Malin Hellqvist Sellén
Malin Hellkvist Sellén/MHS har arbetat som koreograf i snart tjugo år och etablerat sig som en stark feministisk röst inom svensk scenkonst. MHS arbete utforskar koreografi som en kroppslig och språklig praktik. MHS intresserar sig för identitet, sexualitet, normkreativa perspektiv och marginaliserade historier. Hon har tidigare skapat föreställningarna Parveln (2017) och Missionären (2016) som liksom Flottarkärlek queerar och uppdaterar vår historieskrivning. MHS och föreställningen Missionären tilldelades både Svenska Teaterkritikers Förenings Danspris och Svenska Regissörsföreningens IRIS-pris 2017.

Credits
Idé, research, text, koreografi: Malin Hellkvist Sellén
Dansare: Marianne Kjærsund, Marcus Baldemar och Pernille Holden
Kostymdesign: Elin Hallberg
Ljusdesign: Hannele Philipson
Scenograf: Maja Johansson
Kompositör: Sara Lundén
Dramaturg: Malin Holgersson
Producent: Anne Koutonen
Produktion: Malin Hellkvist Sellén
Samproduktion: Norrlandsoperan
Foto: Sofia Runarsdotter

Flottarkärlek produceras med stöd av Kulturrådet, Stockholms stad och Konstnärsnämnden. Turnerar genom Dansnät Sverige med stöd av Kulturrådet.

Alla speltillfällen

Du kanske även gillar

Scenkonst / Teater
195 kr

Dr Jekyll och Mr Hyde Lör 14 Sep – Teater Jaguar

Dans
275 kr

Protagonist Tor 26 Sep – Stora Teatern

Ny dramatik / Scenkonst / Teater
215 kr

Kärleken, döden och vi Tor 26 Sep – ADAS musikaliska teater