Fisken och Bintou – Flickan som fick alla att lyssna
Torsdag 14 november – Cinnober

Biljettinfo

Plats
Cinnober
Pris
155 kr
Tid
09:00
tor 14 november
Information

Info

Kontakta Kulturpunkten vid frågor om biljettbokning eller hemsidan.

Kontakta arrangören vid övriga frågor om evenemanget.

Det var en gång en flicka som hette Bintou. Hennes släktingar lyssnar inte på vad barnen vill och Bintou och hennes syskon får göra allt jobb. Hur ska de få de vuxna att lyssna på dem och förstå? Då träffar barnen en stor gyllene fisk vid floden…

För skolbokningar vänligen kontakta Kulturpunktens biljettkontor; biljett@kulturpunkten.nu eller 031-368 32 99

En traditionell saga från Senegal berättas med inslag av livemusik av två Senegalesiska musiker/sagoberättare och mycket sång och dans interaktion.

Följ med Assane och Tapha när de berättar en sagor och sjunger sånger från sitt hemland Senegal, där den muntliga traditionen är stark och levande. Följ med på stigarna som börjar med ”det var en gång”, genom utmaningar och roliga ramsor, sång och musik till det spännande slutet. Dinn Dinn Bulo är mandinka, betyder barnens händer och syftar på att sagan är som en väg att gå. Ta min hand så ger vi oss iväg!

 

Sagan om Fisken och Bintou – flickan som fick alla att lyssna, med premiär i maj 2019, är gruppens andra scenproduktion. Berättande varvas med livemusik och interaktion med publiken.

 

MEDVERKANDE:

Aktörer/musiker/komposition: Moustapha Ndiongue och Lansana Sane.

Regi scenisk produktion Charlotta Grimfjord Cederblad

Bearbetning och översättning Nadina Pundins och Moustapha Ndiongue,

Scen och ljus Bonthrop, Regi Sveriges Radio Mikael Dahl Illustration: Sara Gimbergsson,

Exekutiv producent Sveriges Radio: Linda Belanner, Barnradion Grafisk form: Peter Buchschatz

 

TIDIGARE PRODUKTIONER:

Gruppens första föreställning ”Sagan om den hungriga krokodilen Bambo” har turnerat runtom i Sverige sedan 2016 och har även spelats utomlands. Gruppen har under 2018 producerat fyra sagor för Sveriges Radio Barnradion. Länk till dessa finns här: t.sr.se/sagorfransenegal

 

Tapha Ndiongue är utbildad musiker och fritidspedagog med särskilt intresse för lärande, utveckling och pedagogiskt ledarskap. Tapha är en mångsidig musiker och musikproducent som även spelar med musiker Seckou Keita, Sousou och Maher samt Henrik Cederblom/Sten Källman.

Assane Sane är slagverkare från musikersläkten Cissokho. Han har en gedigen bakgrund i den traditionella musiken och kulturen i Casamance. Med legendariske Keba Rumba har han turnerat i Afrika och Europa i början av 2000-talet. I Sverige har han spelat med bland andra Markatta Musikteater, Teater Albatross, och Sten Källman/ZigZag Världsvisor, GAO och World Fusion Orchestra.