En hyllning till Sven-Bertil Taube
Fredag 22 mars – Stora Teatern

Biljettinfo

Plats
Stora Teatern
Pris
525 kr
Tid
19:00
fre 22 mars
Speltid ca: 2 t

Info

Kontakta Kulturpunkten vid frågor om biljettbokning eller hemsidan.

Kontakta arrangören vid övriga frågor om evenemanget.

Augustifamiljen och Edda Magnason gör en varm hyllning till Sven-Bertil Taube; en gentleman och nationalikon.

Hans far Evert skaldade och tonsatte den svenska folksjälen – men ingen kunde sjunga melodierna och orden som Sven-Bertil Taube. Även Ferlins, Theodorakis eller Leo Ferrers ord blev märkvärdigt levande i hans tolkningar. Sven-Bertil var kanske den siste store svenske estradören, sista länken till en tid som flytt i svensk underhållningshistoria. Hur klarade han att vara gladlynt, charmerande och varmt uttrycksfull i skuggan av faderns berömmelse, vara en självklar entertainer livet ut – trots att synen var borta? Ja, hur klarar VI oss utan honom, vad händer oss när våra ikoner försvinner? Det blir en kärleksfull kväll med massa fin musik; sångerna Sven-Bertil gjorde till sina.

Augustifamiljen är ett hyllat och folkkärt band som gång på gång visar sin musikalitet, i vilket sammanhang de än återfinns. Med tio år i På Spåret, samt många TV-konserter som exempelvis Victoriakonserten, har bandet fått en speciell plats hos svenska folket, och de har jobbat med nästan alla stora svenska artister. Men den gången Sven-Bertil var med dem i På Spåret och för första gången offentligt framförde Everts ”17e balladen” gjorde starkt intryck på dem. Senare blev det samarbete på ”Taubespelen”. Här förstärks bandet av fantastiska Lisa Långbacka på dragspel och Josefin Runsteen på violin.

Edda Magnason blev i ett slag rikskänd från att varit en hyllad artist i kännarkretsar. Hennes rollporträtt av Monica Zetterlund förbluffade såväl kritiker som en stor filmpublik. Men Eddas uttryck vilar inte i någon annans, hon är en personlig artist med underbar röst och enastående aura, hela tiden sökande vidare i musiken – och även på teaterscen. Hon och Augustifamiljen har samarbetat flera gånger, bla i SVTs På Spåret (Medverkade t.o.m. TRE gånger under Augustifamiljens tid).

Henrik Wallgren är en omtalad sångare, äventyrare och författare från Brännö i Göteborg. Han har rest över haven med ostindiefarare, vikingaskepp och sin egen skuta. Och sjungit in flera egna skivor. Här står han för inspiration, regi, sång och recitation.

Medverkande:
Edda Magnason: sång
Stefan Sporsén: piano, trumpet, sång
Simon Ljungman: gitarr, sång
Daniel Gilbert: gitarr, sång
Björn Almgren: träblås, slagverk
Jonas Gustafsson: bas
Josefin Runsteen: stråk
Lisa Långbacka: dragspel
Henrik Wallgren: sång, recitativ

Alla speltillfällen

Du kanske även gillar

Konsert / Musik
250 kr

Ostronfesten Mån 26 feb – Stora Teatern

Konsert / Musik
280 kr

Styva Linan Fre 1 mar – Stora Teatern

Konsert / Musik
325 kr

Seasons – Bohuslän Big Band och Ann-Sofie Söderqvist Sön 3 mar – Stora Teatern