Det demokratiska projektet – Andra stjärnan åt höger och sedan rakt fram till gryningen
Torsdag 27 september – Kajskjul 46

Biljettinfo

Plats
Kajskjul 46
Pris
175 kr
Tid
19:00
tor 27 september
Information

Info

Kontakta Kulturpunkten vid frågor om biljettbokning eller hemsidan.

Kontakta arrangören vid övriga frågor om evenemanget.

Teater Smuts är under förvandling! Bredvid det lilla röda huset med vita knutar lyser gräset grönt i den annars helt vita labyrinten. Vad är demokrati och hur står det egentligen till med demokratin i Sverige, och i världen? Är demokratin under hot från nazister i kostym, nazister utan kostym eller från troll utan underbyxor? Eller kanske allihop? Varför misstror människor demokratin? Vem äger sanningen, vem är desinformerad och vem lever I lögn? Vad är konspirationsteori och vad är fakta?

 

Är demokratin under hot från nazister i kostym, nazister utan kostym eller från troll utan underbyxor? Med hjälp av humor och djupaste allvar undersöker Teater Smuts det som kallas för demokrati.

Teater Smuts har förvandlats! Bredvid det lilla röda huset med vita knutar lyser gräset grönt i den annars helt vita labyrinten. Välkommen till en sceniskt nyskapande, humoristisk och allvarsam utopi.

Vad är demokrati och hur står det egentligen till med demokratin i Sverige, och i världen? I teaterföreställningen, Det demokratiska projektet, kan du som publik undersöka demokratins olika beståndsdelar – slappna av till avslappningsövningen Trump Care, gå på politisk standup, delta i omröstningar och gå genom olika rum och världar. OBS! I vår demokratiska verksamhet behöver du inte vara svensk medborgare för att få rösta.

”Humorn blandar högt och lågt, plumpt och allvarligt. Däremellan avbryts spelet av intervjuer som projiceras på väggarna, där människor får reflektera över demokratins värde och innehåll. Publiken leds runt mellan vita rum, som enkelt och snyggt förändras genom att dra för eller bort draperier. Det ger scenrummet en förvirrande och labyrintisk känsla. Under tiden funderar Wahid Setihesh på hur man kan dela in publiken i grupper – med eller utan strumpor? Laktostoleranta eller intoleranta?”  /Maria Ramnehill, Feministiskt perspektiv

Se teasern här: https://vimeo.com/288961591

Av: Teater Smuts
Med: Nina Haber*, Wahid Setihesh, Ida Hackzell & Sara Rousta
Form och koncept: Kristina Wejstål och Oskar Ekstrand
Regi & projektledning: Kristina Wejstål
Scenografi/Ljus: Oskar Ekstrand
Ljuddesign: Tanja Andersson
Musik: SaraBeata Hagström
Producent: Maja Alasalmi

 *Nina Haber kommer p.g.a. familjeskäl inte medverka på scen.

Föreställningen är ett devisingprojekt där Teater Smuts genom intervjuer, workshops och enkäter ställt frågor om demokrati och om inflytande över samhället och det egna livet.

Föreställningen ges med stöd av Göteborg stad, Kulturrådet, Västra Götalandsregionen och SENSUS.

http://teatersmuts.se

Du kanske även gillar

Litterär förlaga / Scenkonst / Teater
220 kr

Anteckningar från ett källarhål Lör 23 Feb – Göteborgs Dramatiska Teater

Barnteater / Musikteater / Teater
50 kr

Barnmattan // Lullabies from around the world Sön 24 Feb – Musikens Hus

Barnteater / Teater / Vetenskapsteater
125 kr

Lite vatten med gurka Tis 26 Feb – Masthuggsteatern