C la vie – Serge Aimé Coulibaly & Faso Danse Théâtre
Torsdag 29 augusti – Lorensbergsteatern

Biljettinfo

Plats
Lorensbergsteatern
Pris
355 kr
Tid
19:00
tor 29 augusti
Speltid ca: 1 t 15 min

Info

Kontakta Kulturpunkten vid frågor om biljettbokning eller hemsidan.

Kontakta arrangören vid övriga frågor om evenemanget.

I den här historiens dramaturgi finns inte en massa hinder och motgångar, och ingen hjälte som drar ut för att övervinna dem. Här finns bara en enda utmaning: Hur ska vi vara tillsammans?

C la vie är en vibrerande energisk hyllning till den enorma kraften i gemenskap. I berättelsens bultande hjärta finns det viktigaste av allt: mötet – med musiken, med den andre, med verkligheten, med tiden, med planeten och med den älskade. Det enda som egentligen betyder något är sökandet efter kontakt och att finna sin plats i tillvaron.

Föreställningen är en sorts initieringsrit för vår moderna tid, ett transtillstånd som utforskar livet och den mänskliga existensen. Sju dansare, en sångare och en musiker samlas på scenen för att ge sig ut på en resa, för att genomgå riten, som öppnar upp till en ny värld. Publiken bjuds in att bevittna hur den gamla, groteska världen försvinner. Ingen transformation är nämligen möjlig om man inte utsätter sig för det kaos man vill lämna.

Serge Aimé Coulibaly är dansare och koreograf från Burkina Faso, verksam i Belgien. Coulibaly startade kompaniet Faso Dance Théâtre 2002 och har sedan dess turnerat i såväl Afrika som Europa. ”De senaste åren har jag i mina koreografier varit upptagen med att leta efter människors essens, oavsett var de kommer ifrån. Vad har vi gemensamt med varandra?” Till C la vie har Coulibaly hämtat inspiration i såväl den västafrikanska transtraditionen som den västerländska karnevalen. Med föreställningen vill han uppmana åskådarna att ifrågasätta sina val och våga ställa sig frågan: Hur ska jag bäst hedra det liv jag har fått?

C la vie handlar inte om att fylla ett tomrum utan om att sprida budskapet om gemenskapens potential  att agera motgift mot vår moderna världs till synes ostoppbara dödslängtan. Eller som talesättet säger: Livet handlar inte om att vänta på att stormen ska passera, det handlar om att lära sig dansa i regnet.

Alla speltillfällen

Du kanske även gillar

GDTF / Teater
Gratis

Life Javier Aranda Fre 23 aug – GÖTEBORGS DANS- OCH TEATERFESTIVAL

Dans / GDTF / Musik
180 - 625 kr

Atlas Song – Anna von Hausswolff & Imre och Marne van Opstal Fre 23 aug – GÖTEBORGS DANS- OCH TEATERFESTIVAL

Cirkus / GDTF
180 - 405 kr

Yé Cirque Baobab Fre 23 aug – GÖTEBORGS DANS- OCH TEATERFESTIVAL