Bärarna
Onsdag 14 oktober – Kulturhuset kåken

Biljettinfo

Plats
Kulturhuset kåken
Pris
40 kr
Tid
10:30
ons 14 oktober

Info

Kontakta Kulturpunkten vid frågor om biljettbokning eller hemsidan.

Kontakta arrangören vid övriga frågor om evenemanget.

Hej igen, vårt hus! Hej, alla träden! Lilla bord, lilla skåp! Hej, älskade plats, vad vi har saknat dig.
De tre bärarna kommer tillbaka hem efter många år på resa. Varje liten sten och stam i trädgården, varje ting i huset betyder minnen. Minnen från en lycklig barndom och en tid fylld av drömmar. Bärarna ställer ner sin börda och är så glada. Men så darrar det till under fötterna och rister i väggarna: Pengarna är slut och trädgården, huset, alltsammans ... ska säljas. All glädje och drömska planer vänds tvärt på ända.

Bärarna är en alldeles egen, smittsamt rörlig föreställning som leker fram känslor av sorg, oro och förlust, men också pirr och förväntan. För hur är det när stora saker förändras? Att flytta. Att bli stor. Att stå mitt i en rörelse. Hur är det att vara barn i en värld där de vuxna pratar och pratar och pratar, om pengar som saknas, om att allt som är känt ska ta slut? Det blir lite sorgligt och allvarsamt, lite roligt och underligt – och ganska så vackert när bärarna hjälps åt. Hjälps åt att bära oro och hopp, att bära tungt och körsbärsbloms-lätt. Hjälps åt att bära varandra.

 

Bärarna (för barn 4-7 år) skapas av teamet bakom den hyllade föreställningen Signalisterna och rik på bilder och rörelse är den lättillgänglig för alla, även för den som ännu inte kan svenska så bra. Föreställningen bjuder på interaktiva inslag och är den första i projektet Rörelsen, som görs i samspel med barn – och vuxna! – i Västra Götalandsregionen.

Har ni svårt att ta er till teatern? Vi erbjuder gratis transport! Kontakta info@masthuggsteatern.se för mer info och bokning av resa. OBS! Under rådande omständigheter kan vi enbart sälja biljetter till förskolor som bokar gruppvis. Alltså ingen privat bokning. 

För skolbokning kontakta Kulturpunkten 031-368 32 99 eller biljett@kulturpunkten.nu

 

Alla speltillfällen

Du kanske även gillar

Teater
175 kr

Kurage – Riksteatern Mån 5 okt – Stora Teatern

Klassiker / Scenkonst / Teater
155 kr

Romeo och Julia Tis 6 okt – Teater Jaguar

Barnteater / Musikteater / Teater
60 kr

Dinn Dinn Bulo: Fisken och Bintou-flickan som fick alla att lyssna Sön 11 okt – Musikens Hus